Şehit Aileleri ‘Teröre Lanet‘ Mitingine Katılmayacak

Yarın (17 Temmuz) 47 ilde düzenlenecek "Teröre Lanet, Şehitleri Anma" mitinginin İzmir ayağına, şehit aileleri katılmama kararı aldı.

Yarın (17 Temmuz) 47 ilde düzenlenecek "Teröre Lanet, Şehitleri Anma" mitinginin İzmir ayağına, şehit aileleri katılmama kararı aldı. Mitingin her türlü provokasyona açık olduğunu belirten İzmir Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, Ergenekon uzantısı sivil toplum örgütleri, dernek ve sendikalarla İP gibi uç oluşumların organizasyonu olduğunu iddia etti.

Artan terör olayları ve son olarak 13 şehit verilen terör saldırısına karşı tepkilerini ortaya koymak isteyen bazı sivil toplum kuruluşu, dernek, sendika ve siyasi partilerin içinde bulunduğu grup, internet üzerinden örgütlendi. Yarın saat 14.00‘te 47 şehirde miting düzenleneceği, sosyal paylaşım sitelerinde duyuruldu. İzmir‘de de Saat Kulesi önünde toplanma çağrısı yapıldı. Bu çağrıya, şehit aileleri dernekleri de dahil edildi. Bazı asker emeklisi şehit babaları kullanılarak İzmir Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alphan‘ı da mitinge davet ettiler. Alphan, önce katılacaklarını açıkladı ve sivil toplum kuruluşlarından destek istedi. Daha sonra ise organizasyonun kimler tarafından yapıldığını araştırıp mitingden çekildiklerini bildirdi. Dernek yönetici ve üyeleri olarak, terör örgütü PKK ile ilişkileri tek tek ortaya çıkan Ergenekon uzantılı bir organizasyon içinde yer alarak şehitlerin anısını kirletmeyeceklerini söyleyen Yavuz Alphan, "Şehit aileleri olarak hiçbir şekilde böyle şaibeli, kuşkulu bir organizasyonun içinde yer almayacağız. Pazartesi bir toplantı yaparak tavrımızı belirleyeceğiz. İzmir ve bazı kentlerde yapılmak istenen mitingi organize edenler içinde illegal parti ve yapılanmaların olduğu duyumları geliyor bize. Bu miting ülkede kaos, kargaşa ve huzursuzluk çıkarmayı amaçlıyorsa içinde yer almayız. Şehit aileleri, hiçbir provokasyona alet olmayacak. Bizim adımızı kullanmasınlar." dedi. Olayın farklı yöne çekilmek istendiğini savunan Alphan, şehit ailelerini maksatlı hiçbir kişi ve oluşuma kullandırmayacaklarını ifade etti.