Memur-Sen‘den Terör Örgütü Pkk‘ya Kınama

Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Ömer Anlı, yaptığı açıklamada, Diyarbakır‘ın Silvan ilçesindeki çatışmada 13 şehit verilmesinin ardından terör örgütü PKK‘yı kınadı.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Ömer Anlı, Türkiye ve insanların demokrasiyi bütün kural ve kurumlarıyla hayata geçirme çabalarının hızı ve sayısının arttıkça çabaları engellemeye dönük gayri insani eylemlerin sayısının da aynı oranda arttığını söyledi. Anlı, "Milletimizi yasa, anaların gözlerini yaşa boğan 13 gencimizin şahadeti de bu gayri insani çabaların tertip merkezlerinin ortaklığının eseridir. Bu ve benzeri menfur olayları tertipleyen kirli eller, demokratikleşmede mesafe kat etmemize ve kardeşçe yaşamamıza engel olamayacaktır. Demokratikleşme çabalarının bütün Türkiye sathında ve bütün vatandaşlar için verilmesi, demokrasinin bütün ülke topraklarının bütününde hakim kılınması ve bu ülkenin farklı kültürlerine mensup insanların ortak malı haline getirilmesi gerekirken, ülkemizin bir bölümüne ve bu ülkeyi birlikte kuran insanların bir kısmına özerklik elbisesi dikmeye çalışmak, sorunları birlikte çözmek yerine çözüme karşı direnç göstermek stratejisinin benimsenmesidir" dedi.

Anlı, "Bu ülkede demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve sorunların çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğuna inanan feraset sahibi bütün insanlar, ötekileşme politikaları ve özerklik beyanları arasında kardeşlik zeminini yok etmek noktasında bir işbirliği olduğunun farkındadır ve kardeşlik zeminini yok etmek isteyenlere fırsat vermemek kararlılığındadır" diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: İHA