Lösev‘den, Çocuklara Moral Gezisi

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Samsun`da ki lösemili çocuklar ve ailelerine moral olması amacıyla Samsunum - 1 gemisiyle Karadeniz turu yaptırdı.

LÖSEV‘in Karadeniz Bölgesi İletişim Sorumlusu İlknur Yamak‘ın organize ettiği etkinlik kapsamında Samsun‘daki lösemili çocuklar, aileleri, yakınları ve gönüllüler ilk olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi‘ne ait üstü açık otobüs ile sahil gezisi yaptı. Doktor ve hemşirelerin de hazır bulunduğu Karadeniz gezisi için Samsunum 1 isimli gemiye binen çocuklar ve ailelerine denizde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı‘na ait 2 hücum bot eşlik etti.

Çeşitli aktivitelerin de yapıldığı Karadeniz gezisinde çocuklar gönüllerince eğlenirken, ailelerde çocuklarının mutluluklarını izledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hanife Papila, çocuklara çeşitli hediyeler verirken, LÖSEV Karadeniz Bölgesi İletişim Sorumlusu İlknur Yamak, "Lösemi umutsuz bir hastalık değil. İyi bir tedavi ve moral desteğiyle bu hastalıkta yüzde 85 oranında iyileşme sağlanıyor. Bu amaçla Samsun‘daki lösemili çocuklarımızın ve ailelerin moral motivasyonunu yükseltmek

için LÖSEV olarak böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu tür moral amaçlı etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA