Kaz Dağları‘nda Motosiklet Festivali

10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü‘nün bu yıl ikinci kez düzenlediği ve 3 gün sürecek olan "Kaz Dağları Geleneksel Motosiklet Festivali" başladı.

Havran ilçesi sınırlarında ve efsanevi Kaz Dağları‘nın eteklerinde bulunan Hanlar Talim Alanı mevkiinde bu yıl ikinci kez düzenlenen "Kaz Dağları Geleneksel Motosiklet Festivali", eğlenceli etkinliklerle start aldı. 10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü‘nün organize ettiği ve Havran Kaymakamlığı, Havran Belediye Başkanlığı, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı gibi resmi daireler ile özel firmaların sponsorluğunu üstendiği Geleneksel Kaz Dağları Motosiklet Festivali, protokol

mensuplarının katılımı ile başlatıldı. Havran Kaymakamı Sinan İnaltekin, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Şerf Nerse, Havran İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Halim Topçu, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Duman, Balıkesirli ünlü ses sanatçısı İsmail Özkan, 10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Başkanı Fatih Yarımdağ ve çok sayıda davetlinin katıldığı festival açılışında çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi.

SANATÇI İSMAİL ÖZKAN DA MOTOSİKLET TUTKUNU ÇIKTI

Festivalin açılış töreninde tüm protokol mensuplarına dernek yöneticileri tarafından teşekkür plaketleri verildi. Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, motorcuların bir çok ortamda halk tarafından yanlış tanındığına dikkat çekti ve motorcuların birliktelik ruhunun özenilmesi gereken bire husus olduğunu söyledi. Festivalin onur konuğu ise, Balıkesir‘in kültür elçisi, ünlü ses sanatçısı İsmail Özkan oldu. Açılış töreninde dernek yetkilileri tarafından teşekkür plaketi ile onurlandırılan İsmail Özkan,

plaket töreninin sonunda sevilen şarkısı ‘Hayal Gözlüm‘ü seslendirdi. İsmail Özkan, kendisini dinleyen motosiklet tutkunlarından büyük alkış aldı.

Dev motosikleti ile festival alanında dikkat çeken İsmail Özkan, "Ben de bir motosiklet tutkunuyum ve böyle organizasyonlarda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu festival de çok heyecan verici bir biçimde gerçekleşiyor" dedi.

MOTOSİKLET TUTKUNLARI ÇEKİŞMELİ YARIŞMALAR YAPTI

Çam ormanı içinde oluşturulan geniş alanda toplanan bin 700 motosiklet tutkunu, ilk olarak halat çekme yarışması yaptı. Oluşturulan gruplar, birbirleriyle kıran kırana mücadele verdi. Daha sonra, en karizmatik motosiklet yarışması düzenlendi. Onlarca motosiklet birer birer jüri ve motosiklet tutkunlarının önünden geçti ve kendini tanıttı. Birbirinden ilginç kıyafet ve aksesuarlı motosikletleriyle göz dolduran motosikletliler, seçim konusunda jüriye zor anlar yaşattı.

En karizmatik motosiklet yarışmasının ardından yoğurt tepsisinde altın bulma yarışması yapıldı. Kızlar ve erkekler olmak üzere iki kategoride gerçekleşen yarışmada eğlenceli anlar yaşandı. Yüzleri yoğurt ile kaplanan yarışmacılara yoğurt tepsisinden buldukları altınlar hediye edilirken, diğer yarışmalarda derece alanlara da protokol mensupları tarafından ödülleri verildi.

Birbirinden eğlenceli daha bir çok yarışmanın yapıldığı festival alanı jandarma timleri tarafından güvenli hale getirildi. Hanlar Talim Alanı‘nda yapılan festivalin katılımcıları alanın çeşitli yerlerinde kurdukları çadırlarda konaklıyor.

POLİSİN MOBİL EĞİTİM TIR‘I FESTİVAL ALANINDA

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü‘nün teşkilat bünyesinde tüm ülke genelinde örnek teşkil eden çalışması olan "Kentten Köye Gökkuşağı Eğitim" projesi kapsamında trafik kazalarını önlemek ve trafik bilgilerini pekiştirmek amacıyla uygulamalı trafik eğitimlerinin verildiği mobil eğitim TIR‘ı da festival alanına getirildi. Mobil eğitim TIR‘ında bulunan simülasyon cihazına çocuklar bindi ve uygulamalı eğitim alma fırsatı buldu. Görevli polis memurları ise, isteyen tüm motosiklet tutkununa trafik eğitimi verdi ve

bilgi broşürleri dağıttı.

10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Başkanı Fatih Yarımdağ, yaptığı kısa açıklamada, geçen yıl ilki düzenlenen festivale bin 450 motosiklet tutkunun katıldığını ve bu yıl sayının bin 700‘e çıktığına dikkat çekti. Yarımdağ, "Motosiklet festivalimiz motosiklet tutkunlarını bir araya getirip çeşitli etkinlikler ile birlikteliği pekiştirmektir. Festivallerimizi her yıl ilimizin başka bir yerinde yapmayı düşündük fakat engeller nedeniyle başaramadık. Bazı belediyelerimiz ile görüştük ve motosiklet

tutkunlarına başka bir gözle baktıkları için yer alamadık ve yine bu bölgeyi seçtik. Motosiklet tutkunlarını televizyonlarda gördüğünüz serseri motosiklet grupları ile karıştırmayın. Bizler dernek çatısı altında toplanan bilinçli, çevreye duyarlı ve yardımsever insanların oluşturduğu bir topluluğuz. Yinede bu festivalimizin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlar ile sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA