Kayseri‘de Model Uçak Pisti Açıldı

Kayseri‘nin Talas ilçesinde model uçak pisti açıldı. Türk Hava Kurumu‘nun (THK) dördüncüsü düzenlenen Türkiye Model Uçak Şampiyonası için açılış gösterisi düzenlenildi.

Hazırlanan gösteri programına, Vali Yardımcısı Azmi Çelik, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, havacılığın çok önemli olduğunu söyledi. Talas gençlerinin ‘Heron‘ yapımı ile uğraştıklarını belirten Yıldırım, "Bugün burada farklı bir program için birlikteyiz. Sayın genel başkanım THK‘nın bu çalışmalarını bilen biri olarak söylemek istiyorum ki havacılık gerçekten çok

önemli. Geçen yıl biz arkadaşlar olarak hep ‘heron‘lar ile ilgili ciddi spekülasyonlar konuşulduğu için Talas‘taki gençler ile birlikte ‘Heron‘ planlamaları ve ‘Heron‘ yapmak iddiası ile ortadayız. Biz yalnız havada model uçakları ya da helikopterleri seyretmek için burada değiliz. Bu tesiste bunların başlangıcıdır.

Bizim çocuklarımız bizim yavrularımız bu mekanizma bu sistem nasıl çalışıyor diye bilmekle kalmayacak ve bunları en iyi şekilde yapmayı öğrenecek. Bu sevgi ve bu inanç verilirse mutlaka başarırız. Burada başaramamak gibi bir endişe söz konusu değildir. Model uçakta bu günden sonra yürümüş olacak. Kişilere bağlı kalmaksızın en iyi tesisleri kurarak bu sporun hizmetine sunmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ise Talas‘ta açılan Model Uçak Pisti‘nin Türkiye‘de ki diğer pistlere model olacağını söyleyerek, "Bu model uçak pisti aynı zamanda Türkiye‘de ki diğer model pistleri içerisinde bize büyük model olacaktır. Gerçekten bizim için çok güzel model olacak. Bu pistleri ülkemizin her tarafında yaygınlaştırmak istiyoruz. Kayseri‘ye gelirken büyük bir heyecan duyuyorum. Kayseri‘de havacılık özellikle amatör havacılık en güzel şekilde yapılıyor. Bu güzel Ali Dağı‘nı Allah‘ın güzel

bir lütfü olarak görüyoruz. Eğer burada ki değerli yöneticiler olmasaydı Ali Dağı sadece bir dağ olarak duyurulurdu. Ama bugün hava sporlarının en önemli merkezlerinden birisidir. Dünyadaki sayılı yelken ve yamaç paraşütçülüğünün yapıldığı yerlerden birisidir. Gelin bu güzellikleri birlikte yaşayalım. Kardeşliğimiz geçmişte olduğu gibi ilelebet devam etsin. Bunu yaşatmak ve sağlamak bizim elimizdedir. Hava sporlarının en önemlisi olan yelken kanat burada çok güzel yapılmaktadır. Burada yüzlerce sporcu var.

Model uçak için de çok güzel bir pist yapılmıştır" diye konuştu. Osman Yıldırım yaptığı hizmetlerden dolayı Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım‘a maket uçak hediye etti.

Konuşmaların ardından Türkiye Model Uçak Şampiyonası için yapılan uçaklara davetlilere kısa bir gösteri düzenledi.

Kaynak: İHA