İzmir‘de Sıcak Hava Bunaltıyor

İzmir‘de hava sıcaklıklarının hızla yükselmesi ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi vatandaşları gölge mekanlara yöneltti. Termometrelerde ibrenin hızla yükseldiği şehir merkezinde, aşırı sıcaklar insanları ağaç gölgesindeki çimlerin üzerinde oturmaya mecbur ederken, bazıları da çeşmelerde ellerini yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalıştı.

Özellikle küçük esnafı etkileyen sıcaklar bazı vatandaşların geçim sıkıntısına sebep oluyor. Yıllardır Konak Meydanı‘nda kuş yemi, balon satan vatandaşlar sıcakların birden bastırması sebebiyle insanların evlerine kaçtığını ve satış yapamadıklarını söyledi. Meteoroloji verilerine göre, sıcaklığın zaman zaman 40 derecenin üzerine çıktığının görüldüğü İzmir‘de bazı çocuklar da yasak ve tehlikeli olmasına rağmen süs havuzlarına girdi. Vatandaşlar hafta sonları bir miktar kalabalık olsa da yaz aylarında

İzmir‘in genel olarak boş olduğunu, insanların yazlık mekanlara gittiğini ve bu nedenle ellerindeki malları satamadıklarını söyledi.

Öte yandan, Meteroloji yetkilileri yapıtkları açıklamada, öğle saatlerinde dışarı çıkmanın tehlikeli olduğunu belirtirken, özellikle öğlen saatlerinde güneşin direk tene temas etmemesi gerektiğini ve mecbur kalınmadığı sürece bu saatlerde sokağa çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA