Esogü Rektör Adayı Prof. Dr. Şişman‘dan Açıklama

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı ve rektör adayı Prof. Dr. Mehmet Şişman, Eskişehir‘de yetersiz olan öğrenci yurtları sayısının artırılması için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Öğretmen Evi‘nde bir basın toplantısı yapan Prof. Dr. Şişman, rekabetçi bir dünyada üniversitelerin geleceğe dönük vizyonlarını gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, ‘‘Türkiye‘deki üniversiteler, dünya üniversiteleri ile rekabet edecek bir konumda görünmemektedir. Bu bakımdan sınırların ortadan kalktığı bir dünyada üniversitelerimizi uluslararası düzeye ulaştırmak zorundayız. Gerek üniversitenin toplumla ilişkilerini gerekse iş dünyası ve sektörlerle ilişkilerini gözden geçirmeliyiz. Toplumla daha fazla bütünleşen, toplumsal sorunlara çözüm üreten bir üniversite vizyonunu oluşturmak üzere rektör adayı oldum. Tüm üniversitelerin olduğu gibi ESOGÜ‘nün de çeşitli sıkıntılar vardır. Özellikle Türkiye‘de yüksek öğrenime olan talebin artmasına paralel olarak üniversitelerde kapasite artırma sorunu gündeme gelmiştir. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) giderek üniversite kontenjanlarını artırmıştır. Ancak, bu kez de üniversitelerde nitelik sorunu ortaya çıkmıştır. Rekabetçi bir dünyada sektör ihtiyaçlarına uygun insan gücü yetiştirme üniversitelerin temel ilgi alanlarına giren konulardan biridir‘‘ dedi.

Eskişehir‘de öğrenci yurtları sayısının yetersiz olduğunu vurgulayan Şişman, "Yurt sayısını artırmak için çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA