Dünya Gençleri Adıyaman‘da Buluşacak

GAP İdaresine bağlı Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına hazırlanan ‘4.3 New Partnerships on Youth Work‘ (Gençlik Çalışmalarında Yeni Ortaklıklar) isimli proje kabul edildi.

Adıyaman‘da gençlik alanında çeşitli çalışmalar yanı sıra Avrupa Birliği Gençlik Projeleri hazırlayan Adıyaman Gençlik ve Kültür Evinin son olarak hazırladığı Gençlik Çalışmalarında Yeni Ortaklıklar projesinin kabul edilmesinin ardından proje 12-16 Ekim tarihleri arasında hayata geçirilecek. Proje kapsamında Adıyaman‘a 10 Avrupa ülkesinden ve Türkiye‘nin farklı illerinden 30 kişi katılım gösterecek.

Gençlik ve Kültür Evi İl Asistanı Yeşim Çelik Süzer, projenin amacının gençlik çalışmalarında uzun süreli sürdürülebilir ortaklıklar kurmak ve gençlik çalışmalarının yerelde yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Yeşim Çelik Süzer, "Proje aynı zamanda sivil toplum alanında gönüllü bir gençlik farkındalığını oluşturmaktadır. Bunun için projeler üretmek ve uluslararası ortak bir kültürel anlayışa ulaşmak için bu bölgedeki diğer sivil gençlik kuruluşları ile ortaklıkları geliştirmektir. Günlük etkinlikler arasında; hareketlendiriciler, bilgilendirmeler, tartışmalar, sunular, iyi uygulama örnekleri, bilgi ve tecrübe paylaşımları, beyin fırtınası etkinlikleri, strateji geliştirmeye yönelik çalışmalar, grup

çalışmaları, kültürler arası öğrenme ile ilgili etkinlikler, kültürel ve sosyal faaliyetler yer alacaktır. Bu faaliyetler ile bizim diğer ülkelerdeki gençler hakkında bilgi sağlayacaktır. Bu projenin ana amacı, gençleri bir araya getirmek ve birçok ulusal ve uluslararası fırsatların farkındalığını sağlamak. İtalya, Fransa, Portekiz, Polonya, Slovak Cumhuriyeti, Estonya, Letonya, Romanya, Litvanya ülkelerinden gençler gelecek" dedi.

Kaynak: İHA