Denizli‘de Berat Kandili Coşkusu

Denizli‘de, Berat Kandili dolayısıyla Atatürk Stadı‘nda düzenlen kutlama etkinliğine binlerce kişi katıldı.

Denizli‘de, Berat Kandili dolayısıyla Atatürk Stadı‘nda düzenlen kutlama etkinliğine binlerce kişi katıldı.

İlde ilk kez stadyumda, Denizli Müftülüğü ve Din Hizmeti Gönüllüleri Derneği (DİGDER) işbirliğiyle düzenlenen programı Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve davetlilerle birlikte yaklaşık 10 bin kişi izledi.

İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim tilaveti ve müftülük ilahi korosunun ilahi okumasıyla devam etti. Gecede gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Erkmen, “Bugün bizim için önemli, her zaman camilerde programlar yapılıyordu. Yeni Diyanet İşleri Başkanımızın göreve başlamasıyla programların sırf camilerle sınırlı kalmaması, daha çok kitleye ulaşılması anlamında yeni bir anlayışla uygulama başlatıldı. Denizli olarak biz de ilk başlatan illerden biri oluyoruz. Tablo çok güzel insanlarımızın her zaman birlik beraberlik hayatını bütün coşkusunu birlikte yaşamasını arzu ediyoruz” dedi.

Berat kandiline gelen insan tablosundan gurur duyduklarını ifade eden Erkmen, “Bütün vatandaşlarımızın kandilini tebrik ediyoruz. Burada terörü bir kez daha lanetliyoruz, kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İnsanların içinde birazcık böyle korku olsa şu tabloyu yaşamış olsa böyle tablolarla karşılaşmayız. Onun için biz herkesi böyle coşku içerisinde olmayı birlik ve beraberliğimize katkı vermesini istiyoruz” diye konuştu.

Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar’ın Berat Kandili’nin önemiyle ilgili bir konuşma yaptığı gecede, vatandaşlar da programın çok güzel olduğunu ifade ederek düzenleyenlere teşekkür ettiler.