Botaş‘a ‘Altyapı‘ Desteği

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Botaşspor, yeni sezonu damgasını vurup, Avrupa Kupaları‘ndaysa hedefini yüksek tutuyor. Adana temsilcisi kadrosunu yeni isimlerle güçlendirirken, altyapıdan da toplam 7 oyuncuyu A Takım‘a dahil etti.

Her yıl altyapıdan üstyapıya oyuncu kazandıran Botaşspor‘un A takımında Burcu Çiğil ve Gamze Takmaz‘ın yanı sıra 7 oyuncu daha dahil edildi. Transfer edilen 5 yabancı ve Türk oyuncu Nilay Karatepe‘nin dışında altyapıdan da 7 oyuncunun A Takım‘a takviye edildiği bildirildi. Yıllardır Botaş‘ın altyapısında bulunan 1993 doğumlu Nadya Zuyevabelarus, 1994 doğumlu Pelin Derya Bilgiç ve yine 1994 doğumlu Elif Emirtekin ile 1995 doğumlu olan Tilbe Şenyürek, Büşra Yavuz, Gülcihan Kömür ve Sehernaz Çidal Botaşspor‘un yeni sezonda A Takım‘da yer alacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başantrenör Olcay Orak, Botaşspor‘un bir altyapı kulübü olduğunu ve yıllardır bayan basketboluna birçok oyuncu sunduğunu ifade ederek, yeni sezon için güçlü bir kadro kurmalarının yanı sıra altyapıdan gelen oyuncularla kadroyu takviye ettiklerini dile getirdi. Orak," 1993, 1994 ve hatta 1995 doğumlu oyuncuları üstyapımıza aldık.Birçoğu A Takım‘da ilk kez oynayacak. Çok çalışıyor, mücadele ediyor ve oynamak istiyorlar. Ben de sezon içerisinde bu genç oyuncularımızdan faydalanmak istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA