Başiskele Belediyesi Merkez Parkı İle Yeniköy Aşevi Törenle Açıldı

Başiskele Belediyesi tarafından yaptırılan Döngel Merkez Parkı ile Yeniköy Aşevi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Atatürk ve Yavuz Selim Caddesi ve bağlantı yolları açılış programında bu yaz sonuna kadar birçok açılışın müjdesini vermişti. İşte bu hedefler doğrultusunda Başiskele Belediyesi bir park ve bir de aşevi açarak bir günde iki açılışın törenini gerçekleştirdi. İlk olarak bir dönüm arazi üzerine kurulan 400 metrekarelik Döngel Merkez Parkı’nın kurdelesi kesildi. Beşli fitness, kameriye, çocuk oyun gurupları ve halı sahadan oluşan parkın açılışına vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Mahalle muhtarı Uğur Baydar yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Ayaz’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Minik Eren Tunç ise mahalleli çocuklar adına Başkan Ayaz’a çiçekle teşekkür etti. Başkan Ayaz, Diyarbakır’da şehit düşen 13 askeri rahmetle anarak, “Yeni parkımız Başiskele halkına hayırlı olsun. Burada yaşayan tüm halkımız inanıyorum ki daha da iyilerine layık” dedi.

Açılış programı daha sonra Yeniköy Aşevinin açılışı ile devam etti. Aşevi açılışına Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, İlçe Emniyet Müdürü Akif Aktaş, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Akşam namazının ardından başlayan programda Yeniköy Merkez Mahalle Muhtarı Mümin Cengiz, yaptığı konuşmasında, “ Buraya yapılan tüm hizmetler halkımız için. Bende onlar adına başkanımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz burada da şehitleri unutmadı ve şunları söyledi; "“Türkiye bu kötü oyunlara gelmeyecek. Özellikle bu Aşevinin açılışını Berat Kandiline getirdik ki; Bundan sonra ilçemizde evinde sıcak çorbası, aşı olmayan hiç kimse kalmasın istiyoruz. Emeği geçen hayırsever iş adamlarına, halkımıza ve çalışanlara huzurlarınızda teşekkür ederim. Doğal güzellikler içinde yaşıyoruz. Bu güzellikler arasında biz idareci ve halkın arasında yaşayan kimsesiz, ihtiyaç sahibi komşularımız var. Öyle ki hemen yanımızda olan ve evinde çorbası kaynamayan kişilerin farkında bile değiliz. Bunları da düşünmek zorundayız. Belediye olarak yol, park ve kaldırım yapmak zorundasınız ama gönüllere giden o yolları da unutmamalısınız. İşte bu da duyarlı komşularımız, çalışma arkadaşlarımız ve devletin bütün kurumlarının omuz omuza vermesiyle olur."

Konuşmaların ardından kurdele kesimine geçildi. Aşevinin açılış kurdelesini Başkan Ayaz ve davetli protokol birlikte kesti. Aşevi hakkında bilgiler veren Başkan Ayaz, Aşevinin 365 gün hizmet vereceğini belirterek, “ Burada pişen yemek iki öğün, ihtiyaç sahibi vatandaşın kapısına kadar götürülecek. Bu yardımla kimse rencide edilmeyecek” dedi.

Kaynak: İHA