Şehidin son mesajı yürek dağladı

Diyarbakır'da şehit edilen Uzman Çavuş Mustafa Güney'in sosyal paylaşım sitesindeki mesajı yürekleri dağladı.

Diyarbakır‘da 13 asker şehit edildi (Son Detaylar)

ADANA’nın Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli Beldesi bir yılda ikinci şehidini toprağa verecek.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan, Uzman Çavuş Mustafa Güney, kendisi gibi Çelemli Beldesi’nden olan ve Temmuz 2010’da şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey’in ardından, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında bir klip paylaştı. Güney, Güzey’in cenaze töreninde çekilen fotoğrafları ve ’Beni köyümün yağmurunda yıkasınlar’ müziği eşliğinde paylaştığı klibe bir de not düştü.

Güney, ’Abi’ dediği Güzey’e hitaben yaptığı paylaşımda, "Ruhun şad olsun Tuna abi. Allah toprağını bol etsin. İnşallah rahat uyursun kabrinde. Bizler de, sizler gibi bu Türk vatanına seve seve canımızı vereceğiz Tuna abim. Tüm yakınlarının başı sağolsun. Allah sabır versin" diyerek duygularını anlattı.

Bu paylaşımın üzerinden 8 ay geçti ve Uzman Çavuş Mustafa Güney, yazısında da belirttiği gibi vatanı için canını verdi. Belde halkı, şehidin köyde sevilen biri olduğunu ve 2 yıl önce uzman çavuş olarak göreve başladığını söyledi.

1 AY SONRA BABA OLACAKTI

13 şehitten biri olan Jandarma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Mustafa Güney’in Adana’nın Yüreğir İlçesi’ne bağlı Çelemli Beldesi’nde oturan annesi 70 yaşındaki Dudu Güney’e acı haberi, sabah saatlerinde evine gelen askeri yetkililer verdi. Daha önce kalp ameliyatı olan Güney, oğlunun şehit düştüğü haberiyle fenalık geçirdi.

Acılı anneye hemen eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Türk Bayrağı asılan eve, yakınları ve komşuları akın etti. Sinir krizi geçiren aile yakınlarına ise zaman zaman evin önünde hazır bekletilen 2 ambulansta müdahale edildi, fenalık geçirenlere sakinleştirici iğne yapıldı.

İKİ GÜN ÖNCE AİLESİYLE KONUŞTU

10 kardeşin en küçüğü olan Mustafa Güney’in 2 gün önce evini arayarak, annesi ve ağabeyleriyle görüştüğü bildirildi. Şehit askerin eşi Merve’nin ise 8 aylık hamile olduğunu söyleyen yakınlarıi, terör örgütüne lanet okudu.
Uzmun Çavuş Mustafa Güney’in 1 ay sonra baba olma heyecanı yaşadığını belirten kardeşleri, ise metanetli görünmeye çalıştı.

Öte yandan Güney’in babası Arif Güney’in 19 yıl önce intihar ettiği de öğrenildi. Çelemli Belde Belediyesi ekipleri de şehit evinin bulunduğu sokağı temizleyip, itfaiye aracıyla yıkadı.