Maliye Bakanı Şimşek‘in Basın Toplantısı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2010 Haziran ayında 5,4 milyar lira açık veren bütçenin 2011 Haziran ayında 3,1 milyar lira fazla verdiğini belirterek, bütçede yaklaşık 8,5 milyar liralık iyileşmenin söz konusu olduğunu dile getirdi.

Bakan Şimşek, Maliye Bakanlığı‘nda düzenlediği basın toplantısında son dönemde ortaya çıkan verilerin, bir nebze de olsa Türkiye ekonomisinde bir yavaşlamaya işaret ettiğini ifade etti. Cari açığın yönetilmesi konusunun başarılı bir şekilde götürüldüğünü belirten Şimşek, bunu yapısal bir sorun olarak gördüklerini de vurguladı. Türkiye‘de yaşanan güçlü büyümenin en büyük etkisinin işsizlikte görüldüğünü ifade eden Şimşek, işsizlik oranının yüzde 10‘un altına düşerek kriz öncesi dönemdeki düzeye

gerilediğini anlattı. Şimşek, işsizlikteki gerilemenin gelecek aylarda da sürmesini beklediklerini vurguladı.

Bütçe açığı konusunda da bilgi veren Şimşek, 2010 Haziran ayında 5,4 milyar lira açık veren bütçenin 2011 Haziran ayında 3,1 milyar lira fazla verdiğini açıkladı. Bütçede yaklaşık 8,5 milyar liralık iyileşmenin söz konusu olduğunu dile getiren Şimşek, Haziran ayında bütçe gelirlerinin yüzde 44,7 artışla 26,7 milyar lira, giderlerinin ise yüzde 1,2 azalmayla 23,6 milyar lira olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA