Güneydoğulu Stk’Lar Terörü Kınadı

Güneydoğulu sivil toplum kuruluşu ve işadamları dernekleri, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesini kınadı.

Güneydoğulu sivil toplum kuruluşu ve işadamları dernekleri, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesini kınadı. Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu (GÜNFED) Başkanı Mehmet Demir, “13 şehidin acısını yüreğimizin en derinlerinde hissettik. Ateş 13 aileyi yakmadı, tüm Güneydoğu’yu, tüm Türkiye’yi yaktı. Artık yeter, kan dökülmesini istemiyoruz.” dedi.

    Diyarbakır‘ın Silvan ilçesi kırsalında teröristler tarafından 13 askerin şehit edilmesine tepki gösteren GÜNFED Başkanı Demir, “Söylemlerin artık icraata dönüşmesini, tüm sivil ve askeri taraflardan bekliyoruz. Bu ülkenin bir can kaybetme lüksü yok, ateş artık düştüğü yeri yakmıyor, tüm ülkeyi yakıyor. Yaklaşık 30 yıldır süren bu sürecin bir sonu olmalı.” diye tepki gösterdi.

ASLAN: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

     Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Diyarbakır’ın Silvan kırsalında 13 askerin şehit edilmesi, 7 askerin de yaralanmasına neden olan hain saldırıyı şiddetle kınadı. Başkan Aslan, yayımladığı başsağlığı mesajında terörün bir insanlık suçu olduğunu, bu suçu işleyenlerin bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacağını belirtti.

     GTO Başkanı Aslan, yayımladığı mesajında şunları kaydetti: “Bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu kötü oyunu değişik zaman ve yöntemlerle sahneye koyanların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmaktır. Ülkemizin bölgesinde ve dünyada önemli bir konuma geldiği bir dönemde, her türlü olumlu gelişmeye rağmen, birilerinin hep terör istediği aşikardır. Bunların engellenmesi gerekmektedir. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bu tür çirkin saldırılar, yıllardır cevabını yine halkımızın birlik ve beraberlik görüntüsüyle almıştır. Bu süreçte herkes daha soğukkanlı ve daha kararlı davranmalıdır. İş dünyası ve oda olarak ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik saldırıları nefretle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah‘tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”

MUTAFOĞLU: ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANIDIR

     Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu, Türk milletinin her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini söyledi. Mutafoğlu, yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün ülkede bir kargaşa ortamı başlatıp ortamdan da kendisini soyutlamaya çalıştığını ifade etti.

    Terörün ülkede bir güvensizlik ve huzursuzluk başlatarak kardeş kanı akıtmaya çalıştığına işaret eden Mutafoğlu, bu eylemlerin sistemli ve belirli bir amaca yönelik olduğunu söyledi. Türk devleti ve milletinin her şeyin üstesinden gelecek güç ve imkâna her zaman sahip olduğuna dile getiren Mutafoğlu, “Türk milleti geçmişte de vatanı ve toprağı için birçok bedel ödemiştir. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da olduğu gibi bu yüce millet bugünde toprağı ve bayrağı için birçok şehit vermeye hazırdır. Bunu tüm dünya ülkeleri de çok iyi bilmektedir.” açıklamasını yaptı.