Germencik‘teki Gerginlik

Aydın‘ın Germencik ilçesine bağlı Bozköy‘de bir inşaatta çalışan işçilerle köylüler arasında kavga çıktı. Kavgada çok sayıda kişi yaralanırken, olayların büyümesini önlemek için güvenlik güçleri bölgeye giriş ve çıkışları kapattı. Güvenlik çemberi altına bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Germencik ilçesine bağlı Bozköy sınırları içerisinde bulunan bir termal otel inşaatının çalışanlarının sevinç gösterisini, Diyarbakır‘da şehit olan 13 askere yönelik olduğunu iddia eden bazı vatandaşlar, inşaata geldi. Burada köy halkı ile işçiler arasında kavga çıktı. Kavgada ilk bilgiye göre; Osman B., Mehmet Ali Ş. ve İhsan B. yaralandı. Başına kürekle vurulan Osman B.‘nin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Yaralıların hastaneye kaldırılması ve kavganın çevrede duyulması üzerine her iki gruptan çok sayıda vatandaş olay yerine gitti ve olaylar büyüdü. Bunun üzerine bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Köye hem İzmir Tire istikametinden hem de Aydın Germencik istikametinden girişler kapatıldı. Basın mensuplarının da içeriye alınmadığı olaylarda bölgeden ambulanslarla çok sayıda yaralının geçtiği görüldü.

Germencik Kaymakamı Rasül Çelik ve vali yardımcıları bölgeye giderek ortamı yumuşatmaya çalışırken, cumhuriyet savcısı da olayların yaşandığı bölgeye gitti. Yaşanan olaylar hakkında resmi kurumlar açıklama yapmazken, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş da olayları yatıştırmak üzere Bozköy‘e geçti.

Bölgeden dönen vatandaşlardan MHP Germencik İlçe Başkanı Remzi Kaşlı, güvenlik güçlerinin gruplar arasında barikat kurduğunu söyledi.

Kaynak: İHA