Germencik‘te Gerginlik Sona Erdi

Aydın‘ın Germencik ilçesinde yaşanan gerginlik sona erdi. Olaylarda 9 kişi yaralandı.

Öğle saatlerinde Germencik ilçesine bağlı Bozköy sınırları içerisinde bulunan bir termal otel inşaatının çalışanlarının sevinç gösterisini, Diyarbakır‘da şehit olan 13 askere yönelik olduğunu iddia eden bazı vatandaşlar, inşaata gelmiş ve olaylar çıkmıştı. İnşaat malzemeleriyle birbirine saldıran taraflardan biri ağır şekilde olmak üzere 9 kişi yaralandı. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, geniş çaplı önlem aldı. İşçiler, olay yerine gönderilen otobüslerce güvenlik güçleri tarafından bölgeden tahliye

edildi.

KÖYLÜLER TEPKİ GÖSTERDİ

Bozköy‘de oturan ve aynı inşaatta işçi olarak çalışan M.Ş., köylüler adına yaptığı açıklamada, "Bizim şehitlerimize ‘kelle aldık‘ diyerek sevindiler. Bizim topraklarımızda bunları kimse söyleyemez. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez‘ Onlar bana iki yumruk attı ama ben onlara 40 yumruk attım. Onları burada istemiyoruz" dedi. Aynı inşaatta işçi olarak çalışan ve darp edilen işçilerden H.B. de, inşaatta bu tür işçilerin çalıştırmasına karşı olduklarını söyledi.

GERGİNLİK SONA ERDİ

Köyde yaşanan gerginliğin sona ermesinin ardından kontrol noktasında bekleyen gazetecilerin yanına gelen Vali Hüseyin Avni Coş, herkesin sakin olması gerektiğini söyledi. Köylerin sadece duyumlarından dolayı kavga ettiğini belirten Coş, "Kavga sonrası bazı köylüler yaralandı. Tedavi altındalar. Jandarma ve polis gerekli önlemleri aldı. Şuanda gerginlik yok. Savcılığın talimatıyla soruşturma başlattık. Soruşturma sonrası belki gözaltılar olabilir. Şantiye şuanda tatil edildi" diye konuştu.

Kaynak: İHA