Ömer Çavuşoğlu'ndan tarihi itiraf

Fenerbahçe eski yöneticisi Ömer Çavuşoğlu, Ali Şen ve Güven Sazak döneminde de şike yapıldığını söyleyerek tarihi bir itirafta bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tutuklandı (Son Detaylar)

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tutuklandı (Son Detaylar)

Star Tv ekranlarında yayınlanan Yerden Göğe programına katılan Ömer Çavuşoğlu Fenerbahçelileri kızdıracak açıklamalarda bulundu. Rasim Ozan Kütahyalı ve Berna Laçin’in sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Fenerbahçe’nin ligden düşürülmesinin kendince bir mahsuru olmadığını kaydetti.

ŞİKE ALİ ŞEN-GÜVEN SAZAK DÖNEMİNDE DE VARDI

Fenerbahçe Spor Kulübünde Ali Şen ve Gücen Sazak yönetimlerinde, asbaşkan olarak görev yapan o dönemlerde de şikenin olduğunu öne sürdü. O dönemlerde teşvik primi olduğunu kaydeden Çavuşoğlu “Ben hem Ali Şen’le, hem de Güven Sazak’la asbaşkan olarak çalıştım. Her zaman ortada duran bir takımın rakibinizle oynadığı zaman, onu teşvik etmek için bir düşünceniz olur. Teşvik primini becerebilirsiniz, beceremezsiniz bunu bilemezsin. Ben kendim o konuların içine girmezdim, ben tesisler yapardım. Teşvik primi için girişimlerinde bulunulurdu, bulunulmaya çalışılırdı. Neticelenir miydi, neticelenmez miydi bilmem ama bunu herkes yapardı. Sporcuya ‘Seni transfer edeceğim’ demek gelenek haline gelmiş. Ben bunu bilmezdim.” dedi.

KÜME DÜŞERSE DÜŞSÜN

Fenerbahçe’nin şike soruşturması kapsamında küme düşürülme kararı çıkması halinde bunu doğal karşılayacağını ifade eden Ömer Çavuşoğlu “Küme düşerse düşsün. Hele Fenerbahçe içinde küme düşmesin diye de bir iddiam yok. Çünkü bundan bıktım. Ancak bu takımlar küme düşerse Türk futbolu ekonomisi darmadağın olur.” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE