Mersin‘in Denizi Temiz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin kıyılarından alınan haziran ayı deniz suyu analizlerinin temiz çıktığını bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı MESKİ Genel Müdürlüğü‘nün talebi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından yapılan analizlerde denizin temiz olduğu tespit edildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, uzun yıllardır yalnızca seyredilen denizin, kısa zamanda kendisini yenilediğini ve bugün temiz deniz değerlerine ulaşarak halkın şehir merkezinden denize girebilme noktasına geldiğini belirterek, "Hedefimiz turizm sektörü açısından büyük önem taşıyan sahillerimizi mavi bayraklı seviyeye getirmektir. Atıksu Arıtma Tesisimiz ile Mersin sahillerini adım adım yüzülebilecek kriterlere getirerek deniz suyu temiz ve mavi bayraklı plajlarımızla kısa sürede turizmi canlandıracağız” dedi.

Özcan, 24 Haziran 2011 tarihli Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuarı Müdürlüğü ‘nün raporuna göre, deniz suyu numunesinin 100 ml‘deki bakteriyolojik analiz sonucu Total Koliform değerlerinin, Tece Halk Plajında 440, Davultepe Halk Plajında 320, Mezitli Denizhan Sitesinde 280, Mezitli Terfi İstasyonu‘nda 340, Yat Limanı civarında 200, Hilton sahilinde 460, liman içi 540, Karaduvar Sahili 980, Karaduvar Liman İçi 670, Kazanlı Sahili 720 olarak tespit edildiğini söyledi. Özcan, bu rakamların 1000 olan temiz deniz sınırının çok altında olduğunu vurguladı.

Çevreci bir belediye sorumluluğunda hareket ettiklerini dile getiren Özcan, bunu Mersinliler ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Mersin‘in her alanda örnek şehir olması hedefiyle yaptığımız çalışmalar doğrultusunda, Doğu Akdeniz‘in atık sulardan kirlenmelere karşı korunması, daha temiz bir Akdeniz için büyük önem verdiğimiz tesisimizin sonuçlarını görmek bizi çok memnun etti” diye konuştu. Özcan, “Mersin Akdeniz‘in incisi, sahip çıkalım, el ele vererek temiz tutalım ve çocuklarımıza güzel bir miras bırakalım” dedi.

Kaynak: İHA