Kıdem Tazminatının Tartışılması

Hak İş Konfedarasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, özel sektörde çalışanların kıdem tazminatları sorununun çözümü için fon oluşturulması önerisinde bulunduklarını bildirdi.

Türkiye‘de son günlerde tartışma konusu olan özel sektörde çalışanların kıdem tazminatları konusuna Malatya Ramada Otel‘de düzenlenen sosyal diyalog ve eğitim yoluyla kayıtlı istihdamın desteklenmesi projesi kapanış toplantısında katılan Hak İş Konfedarasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, açıklık getirdi. Arslan, "Türkiye‘de özel sektörde çalışan işçilerin yüzde 93‘ü kıdem tazminatını hak edemiyor. Yüzde 7‘si hak ediyor. Bunların da yüzde 5‘i kıdem tazminatını alamıyor. Bu ne demektir. Yasa fiilen

uygulanmıyor demektir. Bunun çözümü, özel sektörde çalışanlar sendikalı olursa kıdem tazminatlarını alırlar" ifadelerini kullandı.

Arslan, yıpranma yani kıdem tazminatını birçok özel sektör çalışanın işyerinden ayrıldıktan sonra ancak mahkeme kanalıyla aldığına dikkat çekerek, "Sendikalaşmanın olmadığı yerde ne yazık ki kıdem tazmitanı alınamıyor" diyerek, bu konuda fon oluşturulması önerisinde bulunduklarını bildirdi.

Kaynak: İHA