İnternet uygulamaları tasarruf getirdi

Türkiye'de internet kullanıcı sayısı son 10 yılda yüzde 1750 oranında artış gösterdi. Her 3 kişiden birinin düzenli olarak internet kullandığı ülkemizde sosyal paylaşım siteleri de kullanıcılar tarafından büyük ilgi görüyor.

Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre ülkemizdeki internet kullanıcısı en çok e-posta göndermek, haber gruplarına ve çevrimiçi tartışma forumlarına mesaj iletmek amacıyla interneti kullanıyor. Sosyal paylaşım sitesi olan ve dünya üzerinde 500 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Facebook'ta ise yaklaşık olarak 28 milyon hesap açılmış durumda.

Araştırmaya göre Türkiye'deki ortalama bir kullanıcının Facebook üzerinde harcadığı süre ise yaklaşık olarak haftada 29,7 saat olarak belirlendi.

Öte yandan 2008 yılında 10 bin civarında olan e-Devlet uygulamasının kullanıcı sayısı 2010 yılında 1,95 milyon olarak belirlendi. 2011 yılı Mayıs ayında ise bu sayı tam 7,14 milyona ulaştı.

Devletin internet uygulamaları kamu harcamalarında da büyük bir tasarruf sağladı. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nin (UYAP) 23 ayrı uygulamasıyla projenin başlangıcından Nisan 2011'e kadar yaklaşık 1,6 milyar lira tasarruf edildi.