Ensarioğlu: Saldırı Öcalan'a rağmen yapıldı

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu “ Bu operasyon bana göre Öcalan'a rağmen yapılmış bir operasyondur.” dedi.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Söz Sende’ye katılan Galip Ensarioğlu, Diyarbakır’da ki hain saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Balçiçek İlter’in sorularını yanıtlayan Ensarioğlu, hain saldırının Öcalan’a rağmen yapıldığını düşündüğünü söyledi.

ÖCALAN’LA GÖRÜŞMELER ÇÖZÜM İÇİN

Öcalan’la görüşmelerin olduğunu doğrulayan milletvekili Ensarioğlu “Bu operasyon bana göre Öcalan’a rağmen yapılmış bir operasyondur. Neticede Öcalan’la görüşmeler, Öcalan yakalandığı günden hatta daha öncesinden, hatta Suriye’deyken devlet yetkililerinin görüştüğüne yönelik kendilerinin beyanı var, başka söylentiler var. Ama Öcalan Türkiye’ye getirildiği günden bugüne kadar devlet ve yetkililer zaten görüşüyor. Ama geçmişte görüşenler niye görüşüyor bununla ilgili ciddi kuşkular var. Bugün görüşenler çözüm için görüşüyor.” dedi.

ÖCALAN’DA BİLİYOR

Öcalan’ın gerginliğin sürdüğü müddetçe durumunun iyileştirilmesinin mümkün olmadığını bildiğini kaydeden Ensarioğlu “Ve Öcalan’da çok iyi biliyor ki, Türkiye’de gerginlik olduğu müddetçe, Türkiye’de bu sorun çözülmediği müddetçe, demokrasi, huzur ve istikrar tam anlamıyla görüşmediği müddetçe, Öcalan’ın kendine dair gelecekte koşullarının iyileştirilmesi veyahut ta ev hapsi veya başka bir şeyin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz.” diye konuştu.

ÇÖZÜM HERKESE MENFAATİ

“Çözüm Türkiye’de yaşayan, tüm Kürtlerin ve Türklerin menfaatinedir.” diyen Ensarioğlu sözlerine şöyle devam etti:
“O yüzden hangi açıdan bakarsanız, bakın Türkiye’de artık bu sorunun çözümü herkesin menfaatinedir. Çözüm Türkiye’de yaşayan, tüm Kürtlerin ve Türklerin menfaatinedir. Çözümsüzlükten beslenen, bunun üzerinden siyaset yapan, bunun üzerinden hem ekonomik rant, hem de ideolojik anlamda bugüne kadar ki, statükocu güçlerin elde ettiği güç devşirenler bunu çok bilsinler ki, kaybettiler. Direnmeseler, artık bu ülkeye yazık etmesinler. İnsanlara artık daha fazla yazık etmesinler.”

BEYAZ GAZETE