Düzce İçin Çılgın Ppoje

Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz Düzce ile Eskişehir’in karayolu ile bağlanmasının ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ve kuzey ile güneyin köprüsü olacağını söyledi.

Oda Başkanı Yavuz Yılmaz, Düzce için çılgın bir proje açıkladı. Yılmaz, Düzce ile Eskişehir’in karayolu ile birbirine direk bağlanmasının ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek “Düzce birinci ve ikinci Organize Sanayi Bölgesi’nin arkasından Eskişehir ve Ankara ya bağlanacak bir yolun açılması ciddi şekilde katkı sağlayacak. Ulaşımla ilgili rekabet gücünü arttırtacak. Düzce’de bulunan tüm fabrikalar bununla birlikte çok büyük istifade edecek. Düzce Kuzey ile Güney arasında bir köprü görevi görecek. Ereğli Demir Çelik Fabrikası gibi büyük ve önemli fabrikalardan çıkan araçlar direk olarak bu yoldan gidebilecek. D-100 karayolunda trafik rahatlayacak ve bu yolun kullanımı ile en az 100 kilometre yol kısalacak. Düzce’nin yayla turizmine katkı sağlayacak. Bu yol aynı zamanda Bolu dağına alternatif bir yol olacak. Ankara’ya ulaşımı da sağlayacak” dedi.

Yılmaz, bu projenin hayata geçirilmesi için Milletvekillerine büyük görev düştüğünü işaret ederek “Bu proje milletvekillerimiz tarafından Ulaştırma Bakanlığına sunulması gerekiyor. Başbakanımız bu projeye destek vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA