Aslantaş Aday Olmayacağını Açıkladı

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Başkanı Baki Aslantaş düzenlediği basın toplantısında 8 Eylül’de yapılacak olan ASKF’nin olağan kongresinde aday olmayacağını açıkladı.

Menderes Park’ta düzenlenen basın toplantınsa Aydın ASKF Başkanı Baki Aslantaş ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Aslantaş, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Aydın ASKF’de 6 yıldır başkanlık görevini yürüttüğünü söyledi. Aday olmak isteyenlerin önünü açmak için 8 Eylül’deki olağan genel kurulunda aday olmayacağını kaydeden Aslantaş, “Mevcut yönetimimizden liste çıkacaktır. Onlara destek vereceğim. Yapacak daha çok işimiz var” dedi.

AMATÖRLER ELİ ÖPÜLESİ İNSANLAR

Amatör sporlarda görev yapmanın zor bir iş olduğuna dikkat çeken Aslantaş şunları söyledi: “Amatörler maddi çıkar gözetmeden, cebinden vererek bu işi yapıyor. Amatörleri eli öpülü insanlar olarak görüyorum”

Kulüp ve lisanslı sporcu sayısı bakımından Aydın’ın Türkiye’de ilk 6 içerisinde olduğunu kaydeden Aslantaş; “Biz 10 bin kişilik aileyiz. 6 yıl boyunca hiçbir ayrım yapmadık. Bize karşı olanlara daha çok zaman ayırdık. Federasyonumuzun kapısını her zaman açık tuttuk. Federasyonda iyi bir düzen kurduk” diye konuştu.

Aydın futbolunda ciddi bir altyapı potansiyeli olduğunu belirten Aslantaş; “Bu yıl SHÇEK, Aydınspor 1923 gibi takımlar başarılıydı. Şu anda Aydın’da büyük takımlardan istenen 15’i aşkın futbolcumuz var. Bu çocuklar 2-3 yıla üst liglerde oynayacak. Aydın’ın birkaç yıla alt yapıda büyük patlama yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Görev yaptıkları süreçte yaptıkları icraatları anlatan Aslantaş şunları kaydetti: “En büyük hayalimiz olan amatöre gece maçı yaptırma hayalimizi gerçekleştirdik. Şu anda 9 sentetik çim sahamız var. Yenipazar, Köşk, Koçarlı, İsabeyli sahalarının ihaleleri yapıldı.Yılda 3 bin maç oynatıyoruz. Bu süreçte bize destek olan Valimize, İl Genel Meclisimize, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Emniyet Müdürlüğümüze ve tüm kamu kuruluşlarına teşekkür ederim”

6 yıllık süreçte bazı isteklerini yapamadıklarını da kaydeden Aslantaş yapamadıkları konusunda şunlara değindi: “Müsabakalardaki sağlık memuru olayını çok net çözemedik. Bu içimde bir yaradır. Sakatlık olmasın diye her maçta dua ediyoruz. Eğitim, seminer konularında da başarılı olduğumuzu söyleyemiyorum. Eğitim konusunda ADÜ’de önemli arkadaşlarımız olmasına rağmen organize olamadık”

Öte yandan, 8 Eylül’de aday olmayacağını açıklayan Aslantaş, kendisinin yerine ASKF Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kıvanç’ın aday olacağını, aday olmak isteyen herkesin aday olabileceğini açıkladı.

Kaynak: İHA