Yaz Gebeleri Zorluyor

Medical Park Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanı Dr. Serdal Ayhan, gebelere daha rahat ve sağlıklı bir yaz geçirmeleri için çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Dr. Serdal Ayhan, "Gebeliğin son aylarındaki anne adayları için sıcak yaz ayları daha zorlu geçecektir. Vücutlarında meydana gelen değişime ve alınan kilolara bağlı olarak solunum sayısında artış, nefes darlığı, efor kapasitesinde azalma ve sıcağa tahammül edememe daha sık görülür. Bu olumsuzluklara karşı bol su içilmeli, özellikle sıcak öğle saatlerinde dışarıya çıkılmamalı. Bu aylarda günün sıcak saatleri klimalı mekanlarda geçirilmeli. Sıcaklar ile birlikte sıvı alımında yetersizlik, tansiyon düşüklüğüne sebep olabildiği gibi, kabızlık, idrar yolu problemleri ve bebeğin amniyotik sıvı miktarında azalmaya yol açabilir" dedi.

Mutlaka sentetik olmayan kumaşlardan yapılan ve ısıyı yansıtan açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini anlatan Ayhan, "Pamuklu, cilde nefes aldıran kıyafetler, anne adaylarını cilt mantarları ve genital mantardan korur" diye konuştu.

Kaynak: İHA