Suriye‘deki Olaylar

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı İlker Yücel, Suriye sokaklarında çatışma veya kargaşa değil, Suriyelilerin ‘bayrak yüceltme‘ eylemlerine şahit olduklarını söyledi. Televizyon ekranlarına yansıtılan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Yücel, tüm bunların aksine Suriye halkını birleşmiş ve güçlü gördüklerini ifade etti.

Yücel, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi‘nde düzenlenen toplantıda; Suriye Ulusal Öğrenci Birliği‘nin davetlisi olarak gittikleri Suriye‘deki ziyaret ve temaslarını değerlendirerek, ülkedeki izlenimlerini aktardı. TGB Heyeti olarak Suriye‘nin Lazkiye kentinde bulunan Tishreen Üniversitesi ile birlikte başkent Şam‘da yer alan Şam Üniversitesi‘nin yanı sıra Halep‘te Halep Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldiklerini anlatan Yücel, "Öğrencilerle yapılan toplantılar çok verimli geçti.

Karşılıklı soru cevap şeklinde saatlerce sohbet ettik. Yaptığımız görüşmelerde de ‘Güçlü Suriye Güçlü Türkiye‘ vurgusu yapıldı. Aynı zamanda Suriyeli gazetecilerle de bir araya geldik" dedi.

Suriye‘de Şam, Halep ve Lazkiye kentlerini gezdiklerini dile getiren Yücel, sokaklarda çatışma veya kargaşa değil, Suriyelilerin ‘bayrak yüceltme‘ eylemlerine şahit olduklarını anlattı. Yücel, "Halk arabasıyla bir yerden bir yere giderken Suriye bayraklarını asıp öyle gidiyorlar. ‘Neden böyle yapıyorsunuz?‘ diye sorduğumuzdaysa bize; ‘Bayrağımıza ne kadar sahip çıktığımızı herkes görsün‘ yanıtını veriyorlardı. Ülkeye gerçekleştirdiğimiz ziyaret kapsamında Suriye Ulusal Öğrenci Birliği Genel Merkezi‘ni de

ziyaret ettik. Genel Başkan Ammar Saati ile ortak bir basın toplantısı düzenledik. Saati açıklamasında; ‘Mustafa Kemal‘in önünde de mücadele etmeyip sömürge olmak seçeneği vardı. Ama o elinin tersiyle bu seçenekleri itti. Bugün bizde Mustafa Kemal gibi ‘Ya İstiklal Ya Ölüm‘ diyoruz‘ ifadelerini kullandı. TGB Heyeti olarak Türkiye‘den İngilizce baskılarını götürdüğümüz ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün yazdığı ‘Nutuk‘ isimli kitabı dağıttık" diye konuştu.

‘Bayrak yüceltme eylemleri‘nin en büyük ve geniş katılımlısına Lazkiye‘de tanıklık ettiklerini belirten İlker Yücel, "Lazkiye‘de 10 Temmuz tarihinde 16 kilometre uzunluğunda Suriye bayrağı açıldı. TGB Heyeti olarak bu eylemde bulunduk. Burada bizi yoğun ilgili ve alakayla karşıladılar. Bizleri gören Suriyeli gençler, ‘Suriye-Türkiye Bir‘ sloganları attılar. Aynı zamanda heyet olarak Halep‘te düzenlenen meşaleli yürüyüşe onur konuğu olarak katıldık" ifadesini kullandı. Yücel, televizyonlarda gösterilen

görüntülerin aksine Suriye halkını birleşmiş ve güçlü gördüklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA