Ofluoğlu‘ndan Başarı Sözü

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, kurumun sağlık alanındaki başarısını eğitim alanında da gerçekleştirme sözü verdi.

Gazetelerin eğitim editörleriyle bir araya gelen Ofluoğlu, "Hedefimiz önce sağlıktı. Şimdi, ‘sağlık ve eğitim‘ diyoruz. Gençlerimizin tüp bebeklik döneminden başlayıp üniversiteden mezun olana kadar yanlarında olacağız" dedi.

35 yıldır sağlık sektöründe attıkları her adımın başarıları beraberinde getirdiğini söyleyen Ofluoğlu, "Bugüne kadar sağlık alanındaki yatırım portföyümüz 2.5 milyar doları geçti. Eğitim alanındaki yatırım hamlemizin en prestijli adımını Yeni Yüzyıl Üniversitesi‘yle attık. Bir yılda sadece üniversite için 27 milyon lira harcandı. Sağlık için ne ise eğitim için de önümüze aynı hedefleri koyduk. Bize ‘Hastaneler Kralı‘ yakıştırmasında bulunanlar, gün gelecek inşallah eğitim alanında da aynı yakıştırmada

bulunacaktır" diye konuştu.

"HEDEF 15 FAKÜLTE"

Yeni Yüzyıl Üniversitesi‘nde 10 fakültenin yer aldığını söyleyen Ofluoğlu, "Yapacaksak en iyisini yapmalıyız, diyerek yola çıktık. İlk yıl 10 fakülte kuruldu. Bunlardan sekizine öğrenci alındı. Eczacılık, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik ve Sağlık Bilimlerinde 700‘e yakın öğrenci öğrenim görüyor. Yeni kayıt döneminde Hukuk Fakültesi ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü‘ne de öğrenci alınacak. YÖK onayının ardından Diş Hekimliği ve Tıp Fakültelerine de

öğrenci alacağız. Hedefimiz, bu iki fakülteyi tercih eden öğrencilerin tümünün burslu öğrenim görmesidir" dedi.

YENİ KAMPÜSLER

İstanbul Topkapı‘daki Ofluoğlu Yerleşkesi‘nde konumlanan fakülte ve yüksekokulların iki-üç yıl içinde Anadolu yakasında da yer alacağını kaydeden Ofluoğlu, "Öncelikle İstanbul‘un her iki yakasında birer kampüs kurulması için belediyelerle görüşmelerimiz devam ediyor. Üç yıl içinde inşaatlara başlanıp üniversitemizin fiziki büyümesinin büyük adımlarını atmaya başlamış olacağız. Ardından Bursa‘da bir kampüs kurma girişimimiz olacak" açıklamasını yaptı.

YURT DIŞINDA ORTAKLIK

Bugüne kadar hastaneler grubu olarak yurt dışındaki yatırımlarından olumlu sonuç aldıklarını söyleyen Ofluoğlu, "Aynı başarıyı üniversite olarak da sağlamamız mümkün. Nitekim Irak, Sudan, Azerbaycan, Arnavutluk‘taki sağlık yatırımlarına paralel olarak bazı ülkelerde ortak üniversite kurulması yönünde girişimlerimiz olacak" dedi.

Vakıf üniversitesi olarak hedeflerinin ticari mantıktan uzak, öğrencinin başarısına odaklı çalışmak olduğunu belirten Ofluoğlu, 12 ülke üniversitesiyle Erasmus Anlaşması yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Öte yandan, Yeni Yüzyıl Üniversitesi‘nde tanıtım-tercih günleri 15 Temmuz‘da başlıyor. 5 Ağustos‘a kadar sürecek olan tanıtım günlerinde, cazip burs ve iş imkanları konusunda adaylara bilgi verilecek.

Kaynak: İHA