Nato‘nun Libya Operasyonları Ramazan‘da Da Devam Edecek

NATO ve Libyalı muhalifler, Muammer Kaddafi güçlerine yönelik saldırıların Ramazan‘da da devam etmesi konusunda anlaştı.

NATO ve Libyalı muhalifler, Muammer Kaddafi güçlerine yönelik saldırıların Ramazan‘da da devam etmesi konusunda anlaştı.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmud Cibril, bugün NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’le bir araya geldi. Cibril başkanlığındaki heyetin Libya operasyonunu yürüten NATO ve ortaklarıyla birlikte yaptığı toplantıda, Kaddafi güçlerine yönelik hava saldırılarının devam etmesine karar verildi. Buna gerekçe olarak, Kaddafi güçlerinin hâlâ masum insanları tehdit etmesi gösterildi. Tehdit devam ettikçe operasyonların da süreceği mesajı verildi.

NATO saldırılarının Ramazan ayında durdurulması taleplerinin ele alındığı toplantıda, İttifak‘ın oynadığı elzem insani rol sebebiyle teşekkürlerini ileten muhalifler, Libya‘nın geleceği ile ilgili vizyonlarını ortaya koydu.

Muammer Kaddafi‘nin meşruiyetini kaybettiği vurgulanan toplantıda, Libya sorununa ancak Libyalılar tarafından ve siyasi bir çözüm getirilebileceği, uluslararası toplumun da bu çabalara destek vermesi gerektiğinin altı çizildi.