Mütareke Evi Biblolarda Yaşayacak

Bursa‘nın Mudanya ilçesinde bulunan Mütareke Evi, hanımların yaptığı biblolarla dünyaya tanıtılacak.

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği‘nin BEBKA ve Bursa İl Kültür Turizm Müdürlüğü‘nün desteğiyle yürüttüğü "Lozan Mütareke Evi‘nde Tarih Sesini Duyuruyor" adlı proje, adını Mudanyalı hanımların yaptığı biblolarla dünyaya duyurmaya hazırlanıyor.

Mudanya Mütareke Evi Müze‘si, web sitesi hazırlanarak, 360 derece çekim yapılıp sanal alemde ziyarete açılacak. Mütareke Evi‘nde sesli rehber sistemi kurularak. Ayrıca Mütareke Evi‘nin ve Mudanya‘nın tanıtımına yönelik hediyelik eşya üretim merkezi kuruldu. Merkezde, HEM‘in belirlediği 2 usta öğretici tarafından 10 kursiyere hediyelik eşya imalatı öğretildi. Kursiyerler, yaptıkları biblo ve diğer hediyelik eşyalarla Mudanya‘nın ve Mütareke Ev‘inin tanıtılmasına katkıda bulanacak.

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker, "Projeye verilen desteklerle Mütareke Evi‘miz dünyaya açılmış olacak. Projemizi adım adım gerçekleştirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. İnanıyorum ki bu proje tamamlandığında Mudanya ve Mütareke Evi‘nin adını dünyada duymayan kalmayacak. Bu projede bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA