Mersin‘e 55 Bin Euro‘luk İki Ab Projesi Daha

Mersin Valiliği Kalkınma Ofisi‘nce hazırlanan iki ayrı projeye daha onay çıktı. Ulusal Ajans tarafından kabul edilen projelere verilecek fonunsa 55 bin Euro olduğu bildirildi.

Mersin Valiliği‘nden yapılan açıklamaya göre; Valilik Kalkınma Ofisi tarafından hazırlanan projelerin, ‘Leonardo da Vince Projeleri‘ kapsamında geride bıraktığımız temmuz ayında Ulusal Ajans tarafından değerlendirildiği belirtildi. Söz konusu değerlendirmelerin ardından projelerin biri asıl, diğeriyse yedek listede yer almayı başardı. Kalkınma Ofisi uzmanlarınca hazırlanan projelerle birlikte Mersin‘e toplam 55 bin Euro‘luk bir fonun aktarılacağı dile getirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, "Daha dün, göç ve yoksulluğa karşı 3.5 milyon TL‘lik desteğin ilimize sağlandığı müjdesini verirken, Kalkınma Ofisimizin başarısı sevincimizi daha da arttırdı” dedi. AB fonlarından yararlanmanın, Türkiye ve Mersin açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Mersin‘de güzel şeyler oluyor ve olmaya da devam edecek. El birliğiyle kentimizi en üst sıralara taşıyacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA