Manavgat‘ın 2050 Vizyonu

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birlik Başkanlığı‘nın (MATAB) finansal desteği ile ilçenin 2050 stratejik vizyon projesini hazırlatıyor.

Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi Uygulama Oteli‘nde düzenlenen basın toplantısı ile ‘Manavgat 2050 Stratejik Vizyon Projesi‘ kamuoyuna tanıtıldı. MASİAD‘ın hatırlattığı ve Manavgat‘ın 2050 yılındaki görünümünün ortaya çıkarılacağı ‘Manavgat 2050 Stratejik Vizyon Projesi‘, Genel Koordinatör Ali Ulvi Ulubaş, Ulaşım Uzmanı Rıfat Türkan ve Şehir Bölge Planlamacısı Gülsüm Aydın‘ın sunumları ile anlatıldı. Toplantıya Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birlik Başkanı ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ve MASİAD Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, “Manavgat‘ın zenginliklerini ekonomik sosyal ve kültürel hayatımıza katkılarını planlamazsak gelecekte karanlık günler bizleri beklemektedir” dedi. MASİAD‘ın ilçenin sosyal ve ekonomik hayatının gelişebilmesi için her türlü sorumluluğun altına girdiğini belirten Boztaş, ilçenin 2050 yılına kadar geçecek olan sürecine

projeksiyon tutmak istediklerini söyledi. 1 yıl içerisinde hazırlanmasını hedefledikleri proje ile ilgili olarak 3 Eylül 2011 tarihinde ‘Manavgat Buluşuyor‘ isimli etkinlik düzenleneceğini bildiren Boztaş,

Türkiye‘nin çeşitli yerlerinde üst düzey görevlerde bulunan Manavgatlıların projeye destek vermelerini beklediklerini de sözlerine ekledi.

MATAB Başkanı Recep Barut ise Manavgat Belediyesi ile belde belediyelerinin projeye destek vermesi gerektiğini belirterek, “Her belediyenin kendine özgü bir planı var, fakat gerçek ve doğru olanı hep birlikte ortak bir plan çerçevesinde hareket etmektir” dedi.

Kaynak: İHA