Kahvemiz Evimiz Yaygınlaşıyor

İzmit Belediyesi tarafından 2010 yılının Mayıs ayında başlatılan "Kahvemiz Evimiz" projesi mahallelerde giderek yaygınlaşıyor. Gültepe Mahallesi Miralay Mümtaz Caddesi’nde Metin Kıraslan’a ait "Kıraslan Kıraathanesi" de bu proje kapsamında yeniden düzenlenerek hizmete açıldı.

İzmit Belediyesi tarafından bugüne dek yapılan uygulamada Kıraslan Kıraathanesi ile birlikte şimdiye kadar 11 mahallede kahvemiz evimiz projesi gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Acar, Başkan Doğan’ın bu projeye verdiği öneme dikkati çekerek, “ Kahvelerde sigara yasağı uygulaması ile birlikte bir imaj yenilemeye gittik. Eskiden sadece oyun oynanan bu mekanlarda, artık kitap- gazete ve dergi okunup satranç gibi zihin sporları da oynanacak. Kahvecilerimizin mekanlarını güzelleştirmek için belediye olarak elimizden gelen imkanlar ölçüsünde destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu yenileşmede Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın sigara ile mücadelesinin de izlerini görmek mümkün. Sigara içilmeyen kahveler artık bir ev huzuruyla müşterilerine hizmet verecek” dedi.

Açılışta, işletme sahibi Metin Kıraslan’a 100 temel eserden oluşan kitap seti ile satranç takımı hediye edildi. Kocaeli Bölge Tiyatrosu oyuncuları açılış öncesinde “Sürç-i Lisan” adlı kısa skeçle açılışa renk kattı.

Kaynak: İHA