Hibe Başvuru Çağrı Bilgilendirme Toplantısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yayınlanan "Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı Hibe Başvuru Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı" Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Davut Altan Meclis Salonu‘nda yapıldı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Samsun Ticaret Borsası işbirliğinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan yaptı. Turan konuşmasında, "Avrupa Birliği katılım öncesi mali yardım aracı IPARD‘ın kırsal kalkınma bileşeni kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız kapsamından hazırlanan IPARD programını uygulamak üzere kurulan bir kurumdur" dedi.

Avrupa Birliği‘nden Samsun‘a tahsis edilmiş olan 874 milyon euroluk hibeyi kırsal kalkınma faaliyetlerinde kullandırılmak üzere kurulmuş bir kurum olduklarını söyleyen Turan, "Kurumumuz AB‘den ülkemize tahsis edilmiş olan fonları serbest bir şekilde kullanabilmesi için 2 aşamalı bir akreditasyon sürecine tabi tutuldu. Samsun ilimiz sanayiye yönelik tarım potansiyeli ile önemli bir kaynaktır. Biz IPARD desteklemelerinde 20 ilde TKDK, taşra teşkilatları kurulmuş durumda, 17 il akreditasyonunu tamamlamış durumda, 17 il çağrı ilanına çıkmış durumdadır. Biz istiyoruz ki en fazla hibeyi Samsun ilimiz alacaktır. Çünkü potansiyeli olan bir şehrimizdir. Samsun ilinde süt işletmeleri, et işletmeleri, süt ve süt ürünleri işleme paketleme pazarlama, et ve et ürünlerini işleme paketleme ve pazarlama, meyve-sebze paketleme ve pazarlama, su ürünleri işleme paketleme pazarlama, yerel ürünler, el sanatları, süs bitkisi, arıcılık, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı olmak üzere çok geniş bir yelpazede destek verme imkanına sahibiz. Biz faydalanıcının yanındayız. Güzel projeler gelsin, fonları faydalanıcılarla buluşturalım istiyoruz" dedi.

Daha sonra Proje Uzmanı Tolga Özongan katılımcılara, IPARD programı hibe başvuru çağrısı hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: İHA