Halk Evi‘nden Ulaşım Zammına Protesto

Antalya Halk Evi üyesi bir grup, Antalya Büyükşehir Belediyesi‘nin toplu ulaşım ücretlerine yaptığı zammı protesto etti.

Antalya‘da Halk Evi üyesi bir grup genç, Antalya Büyükşehir Belediyesi‘nin toplu taşıma ücretlerine yaptığı zamma tepki göstermek amacıyla belediye binası önünde toplandı. Döviz ve pankart açan grup, Büyükşehir Belediyesi aleyhinde sloganlar attı. Burada açıklama yapan Antalya Halk Evi Başkanı Şükran Hancıoğlu, ulaşımın kamusal bir hak olduğunu belirterek, Antalya Büyükşehir Belediyesi‘nin 10 Temmuz Pazar günü şehir içi toplu ulaşımına zam yaptığını hatırlattı.

Hancıoğlu, "Bu zamla kartlı 1.50 kuruş olan taşıma ücreti 1.70 kuruşa, öğrenci 75 kuruştan 90 kuruşa, kartsız 1.75 kuruş olan ücret 2 lira 50 kuruşa çıkarılmıştır. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre yüzde 13 ile yüzde 40 arasında yapılan zam, yedek parça, lastik zamları gerekçe gösterilmiştir. Halk okul, iş, hastane ulaşımındaki ihtiyaçlarını belediyenin sağladığı toplu taşıma araçları ile gidermektedirler. Asgari ücretli bir emekçinin bir kazancının yarısını yol masrafı olarak vermesi gerekmektedir. Sosyal devlet adı altındaki belediyelerin halkımızın bu ihtiyaçlarına cevap vermesi görevleri arasındadır. Kamusal ihtiyaçların gerektiğinde belediye tarafından finanse dilmesi gerekir" dedi.

Zamlar geri çekilmediği sürece belediye önünde olmaya devam edeceklerini belirten Hancıoğlu, "Halkın hak alma mücadelesini meşru biçimde örgütleyeceğiz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan grup, olaysız dağıldı.

Kaynak: İHA