Deniz Kenti İzmir‘de Denizle Tanıştılar

Türkiye‘nin en büyük sosyal belediyecilik projesini Konak Belediyesi yaşama geçirdi. Proje kapsamında 10 bin çocuk ve kadın denizle ve tatille buluşuyor. Başvuruda bulunanlar bir program dahilinde projeden yararlandırılıyor.

Bu büyük kampanyanın mahalle muhtarlıkları aracılığıyla ebeveyn eşliğinde gerçekleştirildiğini, ayrıca sağlık taramaları ve eğitici seminerlere de yer verildiğine değinen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Tamamen halkın yararına, yurttaş odaklı ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışıyla sosyal belediyeciliği bir kavram olmaktan çıkarıp, yaşayan bir eyleme dönüştürdük” dedi. ‘Kadın Dostu‘ ve ‘Çocuk Dostu‘ belediye olmaktan onur duyduğunu ifade eden Başkan Tartan kadın ve çocuklara verdiği önemle Türkiye‘de birçok belediyeye örnek olduklarını söyledi. İki yıldır çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için eğitime yapılan 5 milyon TL‘yi aşkın yatırımla rekor kıran bir belediye olarak çocukları yaz tatilinde de unutmadıklarını hatırlatan Tartan, yaz tatillerinde de hizmete devam ettiklerini vurguladı. Konak Belediyesi‘nin 14 branşta gerçekleştirdiği yaz spor okullarına giden çocuklar yine Konak Belediyesi‘nin düzenlediği yaz gezilerinde anneleriyle birlikte denize gidiyor ve tatilin tadını çıkarıyor. İzmir‘de yaşadığı halde denizle buluşamamış yüzlerce kadına ve çocuğa körfez turlarıyla deniz keyfi yaşatan Konak Belediyesi yaz sezonunda da deniz kenti İzmir‘e yakışan uygulamalarını sürdürüyor.

HEDEF 10 BİN

Geçtiğimiz yıl 5 bin Konaklıyı denizle buluşturarak güzel bir tatil geçirmelerini sağlayan Konak Belediyesi bu yılki hedefini 10 bin kişi olarak belirledi. Her geziye yüzü aşkın Konaklının katıldığı gezilerle bu hedefe adım adım yaklaşan Konak Belediyesi, sağlık ekibi ve cankurtaranlarıyla da halkın güvenliğini sağlıyor. Gönül rahatlığıyla deniz keyfi yaşayan Konaklılar sabah kahvaltısı, yemek ve ulaşım için hiçbir ücret ödemiyor. İsteyen her Konaklının katılabildiği deniz gezileri Konak muhtarlılıklarına gelen başvurularla gerçekleştiriliyor. Böylelikle 113 muhtarıyla uyumlu çalışarak yurttaşların daha iyi hizmet almasını sağlayan Konak Belediyesi muhtarlıklar arasında kurduğu sağlam köprüyle Türkiye‘de bir ilki daha gerçekleştiriyor. Muhtarlarla düzenli toplantılar yapan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan yerel yönetimlerin can damarı muhtarlıklarla yakaladığı uyumla örnek bir sosyal belediyecilik sergiliyor. İzmir‘in bir deniz kenti olduğunu ve her yurttaşın denizle buluşmanın verdiği keyfi yaşaması gerektiğini dile getiren Başkan Tartan, “Denizin bir yaşam biçimi ve önemli bir kültür olduğu İzmir‘de henüz denizle tanışmamış, ömründe bir kez olsun denize girmemiş yurttaşlarımızın yaşadığı bilinen bir gerçek. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu üzücü gerçeği değiştirmek adına kadın ve çocuklara yönelik pek çok proje yaşam buldu. Kış aylarında hava şartlarının elverdiği hemen her gün kadınlarımızı ve çocuklarımızı körfez turuna çıkardık. Şimdi de yaz tatiliyle birlikte Konak‘ta yaşayan ve tatil imkanı bulamayan her vatandaşımızı denize götürerek kısa gezilerle de olsa bu mutluluğu yaşamalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda sosyalleşme, stresten arınma, dostluk ve sevgiyi yaşama olanağı da veren gezilerimizle bir sosyal terapi imkanı da sağlıyoruz” dedi.

Urla‘nın,Gümüldür‘ün ve Mordoğan‘ın temiz denizi ve güzel havasının tadını çıkarmak, tatilini değerlendirmek isteyen Konaklıların bu gezilere katılmak için yapması gereken tek şey ise mahalle muhtarlarına başvurarak Konak Belediyesi‘nin düzenlediği gezilere katılmak istediklerini bildirmek.

Kaynak: İHA