Çamurlu Suda Doğal Kaydıraklı Serinleme

Yurt genelinde artan hava sıcaklığı Muş‘ta günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerken, çocuklar da serinlemek için çamurlu sulara giriyor. Kaygan hale getirdikleri tepecikleri kaydırak olarak kullanan çocuklar, ilginç görüntüler oluşturdu.

Muş‘ta aşırı sıcaklar sebebiyle serinlemeye çalışan çok sayıda çocuk, akarsulara ve sulama kanallarına akın ediyor. Tehlikeyi ve suyun kirliliğini düşünmeden serinlemeye çalışan çocuklar, ilginç görüntüler ortaya çıkarıyor. Merkeze bağlı Sungu beldesinden geçen Karasu Nehri‘ne giren çocuklar, hayvanlarla aynı suda yüzüyor. Nehrin kıyısında bulunan tepecikleri su dökerek kaygan hale getiren çocuklar, doğal kaydırakla hem eğleniyorlar hem de serinliyor. Suyun kirli olduğunu bildikleri halde yüzdüklerini

söyleyen çocuklar, beldede serinleyecekleri başka yer bulamadıkları için Karasu Nehri‘ni tercih ettiklerini belirtti. Çamurlu suya her gün girdiklerini ifade eden çocuklar, kirli de olsa serinlemenin zevkli olduğunu söyledi.

Kaydırağı televizyonlarda gördüklerini ve ondan esinlendiklerini söyleyen çocuklar, "Büyük şehirlerdeki havuzlarda gördüğümüz kaydıraklar çok hoşumuza gidiyordu. Biz de tepeciklere su döküp kaygan hale getirdik. Bu yöntemle bizim de kaydırağımız oldu. Yüzmekten çok kaydırakla inmek zevk veriyor" diye konuştu.

SAĞLIK MÜDÜRÜ AKPOLAT‘TAN UYARI

Çamurlu suda serinleyen çocukların bulaşıcı hastalıklara yakalanabileceğini belirten Muş Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, özellikle bağırsak enfeksiyonu kapılabileceğini söyleyerek, "Bilindiği gibi Muş‘ta arıtma sistemi yok ve kanalizasyonlar derelere bağlanmış durumda. Çocuklar da bu derelerde serinlemeye çalışıyorlar. Bu, çocukların sağlığı açısından çok tehlikeli. Çocukların vücutlarında eğer yara varsa çok kolay enfeksiyon kapar ve iltihap oluşur. Ama en büyük tehlike bağırsak enfeksiyonudur.

Bağırsak enfeksiyonu kapan çocukta kilo kaybı oluşur. Biz bundan endişe ediyoruz. Aileler çocukların çamurlu suda serinlemesine izin vermemeli. İlimizde zaten 3 tane yüzme havuzu var. Aileler çocuklarını bu havuzlara göndersin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA