Bu metin Mevlana misali ne olursan ol gel diyor

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, BDP'nin Diyarbakır'da yaptığı toplantıdan çok rahatsız olduğunu belirterek, "Bizi dışladınız diyorlar. Siz kendinizi dışladınız. Kaldı ki, bu metin Mevlana missali ne olursan ol gel diyor. çözüm yeri meclistir diyor" dedi.

tv8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programının bugünkü bölümüne konuk olan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, AK Parti ve CHP tarafından imzalanan mutabakat metnine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

O metnin somut olarak vaat edilmiş herhangi bir şey içermediğini söyleyen Kuzu, "Ama o metin genel anlamda Türkiye demokrasisini düzeltelim ve siyasetin önündeki engelleri kaldıralım metnidir. Bu geniş çaplı bir çalışmayı gerektirir. Anayasa başta olmak üzere, siyasi partiler kanunu, terörle mücadele kanunu, ceza usul yasası, belki ceza kanunu yani bunların hepsini içine alan genel anlamda global bir çalışmayı gerektiriyor" şeklinde konuştu.

"O madde bu madde olursa doğru olmaz" diyen Kuzu, "Eğer öyle olursa şu olur; "Bu meclis nerede bir böyle suç işlemiş kişiler var onların sığındığı yer olur. Yani şunu da çıkaralım, şu garibanı da vekil yapalım gibi milletin adalete duygusu kalmaz dedi.

"ÇOK KÖTÜ BİR TABLO"


BDP'nin Diyarbakır'da yaptığı toplantıdan rahatsızlık duyduğundan bahseden Kuzu, BDPden bir vekille karşılaştığında, kendisine bu metinden sonra 'bizi dışladınız' dendiğini belirtti. Kuzu, "Sayın Başbakan da dedi ki, 'Siz kendinizi dışladınız.' O işten çok rahatsızım. Diyarbakır'ı üst seçmiş gibi, sanki kurtuluş savaşı yıllarında gibi orada toplantı yapıyor. Bu çok kötü bir tablodur. Küçülmüş Türkiye'de bu memlekete fayda gelmez" diye konuştu.

"HAYALDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL, YAZIK OLUR"

"Koca aimparatorluk, 52 tane devlet kurduk, bizim kalıntılarımızdan, döküntüleirmizden hiç biri devlet olamadı, sürünüyorlar" ifadesini kullanan Kuzu şöyle devam etti:

"Şu anki kavga da buradan geliyor. Hep parsellenmiş yerler. Küçülmüş Türkiye'den fayda gelemez. Eğer bunların derdi özerk bir yapılanma, bir federal yapı arkasından bir devlet ise, hayalden başka bir şey değil yazık olur. Adam Amerika'da, 50 küsür eyalet var, hangisi filan diyor? ben Amerikalıyım diyor. Dolayısıyla bu bakış bakış değil. Siz kendinizi dışladınız. Kaldı ki, bu metin Mevlana missali ne olursan ol gel diyor dedim o vekile. Metin, çözüm yeri meclistir diyor."