Bakan Günay ‘Ankara Resim Ve Heykel Müzesi Teşhir Salonları‘nın Açılışını Yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘Resim ve Heykel Müzesi Teşhir Salonları‘nın açılışı gerçekleştirdi.

Restorasyon ve bakımı yapılan Resim ve Heykel Müzesi Teşhir Salonları‘nın açılışı Bakan Günay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şair Ahmet Arif ‘in oğlu Filinta Önal ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Açılış öncesi Devlet Opera ve Balesi sanatçıları müze bahçesinde bir konser verdi.

Konserin ardından yaptığı konuşmada Bakan Günay, yapılanın açılıştan ziyade bir tanıtım olduğunu, 1927-30 yıllarındaki birbirinden seçkin anıtsal eserlere sahip olan müzenin yenilendiğini söyledi. Günay, "Müzenin eski hükümetin yapmış olduklarının bir manzumesi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından müze binasının yapıldığını aktaran Günay, bu binanın bir zamanlar çeşitli bakanlıklara da hizmet veren bir yapı olduğunu belirtti. Bakan Günay, bir kaç yıl önce müzenin açılışını yaptıklarını, ancak o zaman bir takım eksiklikler olduğunu kaydetti. "Binadaki teşhir mekanları sınırlıydı, güvenlik son derece yetersizdi" diyen Günay, güvenlik sisteminden teşhir mekanlarına, teşhir mekanlarından salonlarına kadar her şeyin yenilendiğini dile getirdi. Bakan Günay, müzede var

olan heykel sayısının 26‘dan 80‘e, resmin ise 300‘den 800‘lere çıktığını aktararak, bahçenin de yeniden düzenlendiğini ifade etti. Atatürk‘ün zamanında buraya geldiği bilgisini veren Günay, "Atatürk bu iki binanın yapımına gelmiş, tıpkı benim Cer Modern‘e ve buraya gelip gitmem gibi" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Günay diğer bakanlarla birlikte müzeyi gezdi. Günay, gazetecilerin güvenlikle ilgili sorusu üzerine kamera sayısının arttırıldığını ve parmak iziyle giriş yapılarak güvenliğin sağlandığını söyledi.

Kaynak: İHA