Adana‘da Facianın Eşiğinden Dönüldü

Adana‘da meydana gelen trafik kazasında adeta facianın eşiğinden dönüldü. ‘Sola dönülmez‘ uyarısını fark etmeyen araç sürücüsü, önce ters yöne çarpıp içi yolcu dolu belediye otobüsüne çarptı, ardından da otobüsle birlikte yol kenarında bulanan saatçi dükkanına çarparak durabildi. Kazada otobüsün bayan sürücüsüyle birlikte 3 kişi yaralandı.

Kaza, Atatürk Caddesi üzerinde Vali Caddesi ile Ramazanoğlu Caddesi‘nin kesiştiği noktada meydana geldi. Atatürk Caddesi‘nden Sular istikametine doğru 34 GZ 7963 plakalı aracıyla seyir halinde olan Sakıp Kara (45), Ramazanoğlu Caddesi‘ne dönüş olmamasına rağmen yine de dönmek istedi. ‘Sola Dönülmez‘ uyarısının bulunduğu yerden dönüş yapan Kara, ters yola girip karşı yoldan gelen Ceyda Ada‘nın kullandığı 01 GV 819 plakalı içi yolcu dolu belediye otobüsüyle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle her iki araçta

savrularak, yol kenarında bulunan saatçi dükkanının duvarına çarparak durabildi. Kaza anında hem kaldırımda herhangi bir yayanın olmaması, hem de araçların saatçi dükkanından içeri girip işletmede alışveriş yapan vatandaşlara çarpmaması, büyük bir facia yaşanmasının da önüne geçti.

Meydana gelen kazada toplu taşıma araç sürücüsü Ceyda Ada ile 2 kişi de yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulansla Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi‘ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza esnasında belediye otobüsünde yer alanlarsa korku dolu anlar yaşadı. Can havliyle otobüsten inen yolcuların yaşadıkları korku yüzlerine de yansıdı. Bazı yolcular olay yerine çağrılan ambulansla ayaküstü tedavi edildikten sonra olay yerinden ayrıldı. Araç sürücüsü Sakıp Kara‘nın kaza yerinde alkol

kontrolü yapılırken, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Olayın şokunu hala üzerinden atamadığı gözlemlenen Kara, otobüsün birden önüne çıkıp, kendisini sürüklediğini söyledi. Kazanın görgü tanıkları ise, Kara‘nın aksi yönünde açıklamalarda bulundu. Bir görgü tanığı, Kara‘nın ‘sola dönülmez‘ uyarısı olmasına rağmen, yine de dönüş yaptığını ifade ederek, "Kaza adeta; ‘Geliyorum‘ dedi. Önümdeki aracı sola dönmemesi konusunda klakson çalarak uyardım ancak uyarımı dikkate almadı" dedi.

Kaynak: İHA