Abdli Vekiller Kocaeli‘ni Çok Beğendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olarak Kocaeli’ne gelen kardeş kent Marland Eyaleti heyeti, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret etti. Maryland kardeş şehir komitesi başkanlığındaki heyet, Kocaeli’nin kısa süre içerisinde büyük yatırımlarla değişim geçirmesine şaşırdıklarını belirtti.

Orta Amerika Türk Amerikan Federasyonları (MATFAA) ve Maryland Türk Amerikan Kültür Merkezi (MARTI), Maryland ve Kocaeli kardeş şehir projesi kapsamında Kocaeli’ne ziyaret gerçekleştirdi. Maryland ve Kocaeli arasında ticaret köprüsü kurulması için görüşmelere Demokrat Milletvekili ve Maryland çoğunluk lideri Kumar Barve, MATFAA Başkanı Mahmut Yeter, KASİAD Başkanı Osman Yavuz, Cumhuriyetçi Milletvekili Addie Eckardt ve Maryland Kardeş Şehir Komitesi Başkanı Deborah Smith, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Genel Sekreter Yardımcıları Tahir Büyükakın ve Mustafa Çöpoğlu ile Büyükşehir Özel Kalem Müdürü Arif Usta’da hazır bulundu. Özak, Amerikan heyetini Sekapark’ta ağırladı.

Maryland Kardeş Şehir Komitesi Başkanı Deborah Smith, iki kent arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin kendilerini de mutlu edeceğini dile getirdi. Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda yaptığı büyük hizmet atağına şaşırdıklarını ifade eden Smith, “Kocaeli’ni dışarıdan arkadaşlarımızdan duyduğumuz kadarıyla tanıyorduk. Onlar burasının çok gelişmiş ve modern bir kent olduğunu söylüyorlardı. Biz bunu buraya gelince anladık. Özellikle son yıllarda yaşanan gelişmeler ve büyük projeler bizi şaşırttı. Hem doğası, hem sosyal yaşantısı, hem de projeleri ile Kocaeli yaşanabilir bir kent olmuş” diye konuştu.

Kaynak: İHA