Kırıkkale‘de Sbs Birincileri Ödüllendirildi

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz, SBS‘de dereceye giren 7 öğrenciyi ödüllendirdi. Başarı oranının yüzde yüz arttığını dile getiren Vali Güner, önümüzdeki yıllarda Kırıkkale‘nin eğitim alanında daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyledi.

Seviye Belirleme Sınavında (SBS) dereceye giren 7 öğrenci Kırıkkale yöneticileri tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler. İlk olarak Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner‘in makamını ziyaret eden öğrenciler daha sonra Belediye Başkanı Veli Korkmaz‘ı ziyaret ettiler. SBS‘de 500 tam puan alan Zehra Aras, Zeynep Gerem, Naciye Top, Eda Çolak, Tuçe Helin Nur Özkan, Berke Berat Bozer ve Batuhan Adem Moray‘a başarılar dileyen Vali Güner, öğrencilere başarılar diledi.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker Kırıkkale‘nin Türkiye geneli başarısını değerlendirdi. Geçen yıl 3 Türkiye birincisi çıkardıklarını hatırlatan Peker, bu yıl ise yüzde yüz başarının üstüne çıkarak 7 Türkiye birincisi çıkardıklarını söyledi. Peker, "Bizim başarımız her yıl verimli olarak artıyor. Yaptığımız projelerle bu başarının arttığını biliyoruz. Ancak bizim sıkıntımız velileri eğitim içine sokabilmektir. Veli ayağımızı da içeri alabilirsek başarı büyük oranda artacaktır" şeklinde konuştu.

Kırıkkale‘ye ilk geldiği yıllarda eğitim üzerinde durarak yeni bir çalışma prensibi başlattığını anlatan Vali Güner, geçen yıla oranla başarılı olan okullara teşekkür edeceklerini, başarısız olanlara ise durum tepsini yaptıracaklarını söyledi. Kırıkkale‘de eğitim çıtasının günden güne yükseldiğini ve bununla gurur duyduklarını dile getiren Güner, "Gördüğüm üzere geçen yıla oranla başarılıyız. Ancak bu başarı tabii ki de bizim için yeterli değil gelecek yıl bunun üstüne nasıl çıkarız bunun peşinde

olacağız. Geçen yıla oranla başarısını düşüren okulu da kayıta alacağız. Okul müdürü ile oturup konuşacağız. Bu başarısızlığı değerlendirip başarının yollarını bulduracağız. Bizim amacımız Kırıkkale‘de hep en iyiyi yakalamak. Bir İstanbul, Ankara, İzmir bizim rakibimiz değil. Biz kendimiz ile yarışacağız. Kırıkkale bunu başaracak potansiyele sahip" diye konuştu.

Daha sonra Vali Güner başarılı olan okul müdürlerini, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek 500 tam puan alan 7 öğrencilere kitap seti ve bir küçük altın hediye etti. Öğrenciler, Vali Güner‘den sonra Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz‘ı da ziyaret etti. Öğrencileri tebrik eden Korkmaz, "Okullarımızın başarısı bizi sevindirdi. Öğrencilere hayatlarında daha nice başarılar diliyorum. Belediye olarak biz her türlüğü desteğe varız" diye konuştu.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz‘da öğrencileri birer küçük altınla ödüllendirdi.

Kaynak: İHA