Hisarcıklıoğlu, Füle‘yi Konuk Etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Stefan Füle‘nin görüşleri ile ilgili, "Olumsuz değil. Tam tersine, bu sürecin devamı noktasında kendisinin görevli olduğunu, seçimlerden sonra ilk gelen kişinin Avrupa‘dan, Avrupa Komisyonu‘ndan olmasının bir mesaj olduğunu iletti" dedi.

Avrupa Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikası‘ndan Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Ankara‘da, sivil toplum kuruluşları ile görüştü. Füle; TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kutadgobilik, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bedevi Palandöken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Aslan, Türkiye Kamu-Sen İsmail Koncuk ve İktisadi Kalkınma

(İKV) Vakfı Başkanı Haluk Kabaalioğlu ile TOBB binasında buluştu. Toplantının ardından Füle açıklama yapmazken, Rıfat Hisarcıklıoğlu sendika başkanlarıyla basının karşısına geçerek açıklama yaptı.

Hisarcıklıoğlu, 22 Nisan tarihinde 70 sivil toplum kuruluşu ile bir araya gelerek Türkiye‘nin Avrupa Birliği‘ne katılımına ilişkin endişelerini kamuoyu ile paylaştığını hatırlattı. Hisarcıklıoğlu, Füle‘ye bu çağrıyı tekrarladıklarını söyleyerek, ‘‘Türkiye‘nin Avrupa Birliği katılım sürecinin hızlandırılmasına dikkat çektik. Bu süreçte, Türkiye‘nin reform çabalarına destek vermeye devam edeceğimizi belirttik. Aynı zamanda, Avrupa Birliği‘nin taahhütlerine bağlı kalarak, Türkiye ile müzakerelerin

hızlandırılması gerektiğini vurguladık‘‘ dedi.

Toplantıda Anayasa Platformunun 2007 yılından beri yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdiklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, Türk vatandaşlarının vize konusunda karşılaştığı sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini ilettiklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, serbest ticaret anlaşmalarından kaynaklanan sorunları ve taşıma kotları ile ilgili konularda kendileriyle fikir alışverişi yaptıklarını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, rekabet faslı ile ilgili soru üzerine, teknik detaylara girmediklerini ifade etti. Füle‘nin Hisarcıklıoğlu‘nun basına açıkladığı sorunlara olumlu veya olumsuz cevap vermesi hakkında ise Hisarcıklıoğlu, "Olumsuz değil. Tam tersine bu sürecin devamı noktasında kendisinin görevli olduğunu, seçimlerden sonra ilk gelen kişinin Avrupa‘dan, Avrupa Komisyonundan olmasının bir mesaj olduğunu iletti" dedi.

Kaynak: İHA