Görme Engelli Vatandaşlara Bilgisayar

Denizli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan "Hayata Bağlanıyorum Projesi" kapsamında 53 görme engelli vatandaşa diz üstü bilgisayar verildi.

Denizli‘de görme engellilerin eğitim, iş ve sosyal yaşamını kolaylaştırmak, onlara sosyal yaşama ve olanaklara katılma fırsatı sunmak amacıyla başlatılan proje kapsamında, Bağbaşı 80.Yıl Öğretmenevi‘nde bilgisayar dağıtım töreni düzenlendi. Törende Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Fatih Işık, Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, SYDV mütevelli heyeti üyeleri, daire müdürleri, görme engelli

vatandaşlar ve yakınları hazır bulundu. Proje kapsamında en az yüzde 70 görme engelli olan, 3294 Sayılı Kanun kapsamında, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretime devam eden öğrenciler ile doğum tarihi 1955 ve üstü olup ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim mezunu il genelinde 53 görme engelli vatandaş projeden faydalandırılarak, her birine diz üstü bilgisayar ve aksesuarları, yazılım lisansları ve bir yıllık internet erişim hizmeti sağlandı.

Proje için toplam 129 bin 564 lira harcama yapıldığı belirtilirken, törenin açılış konuşmasını yapan Denizli SYDV Müdürü Fatih Işık, dağıtılacak olan bilgisayarların görme engelliler için adeta bir göz vazifesi göreceğini belirterek, görme engellilerin eğitim, iş ve sosyal yaşamını kolaylaştırmak ve onlara sosyal yaşama ve olanaklara katılma fırsatı sunmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci de, sivil toplum örgütlerinin Denizli‘deki ihtiyaç sahibi ailelere her zaman destek olduklarını ifade ederek, "Özellikle eğitim öğretim çağındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gerekli katkı sağlanmaktadır. Bu çerçevede görme engelli vatandaşların hayata bağlanmaları açısından yapılan bu projenin devamını dilerken, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Yavuz Erkmen, yüzde 70 görme engelli 53 vatandaşa Hayata Bağlanıyorum Projesi kapsamında dağıtılacak olan bilgisayarların görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracağını belirterek, "Projenin düşünülüp hayata geçirilmesi ve uygulanması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Vakıflar bizim çok eski bir geleneğimiz. Bizim millet olarak toplumsal dayanışmamızın temelini teşkil ediyor. Bizi diğer milletlerden ayıran en önemli özelliklerimizden birisi de toplumsal dayanışmamızdır.

Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız da dar gelirli vatandaşlara elini uzatan, devletimizin, milletimizin şefkatli elini hissettiren kurumlarımız. Engelli olmak utanılacak veya ayıplanacak bir husus değil. Her insan bir engelli adayıdır, önemli olan insanların kalplerindeki sevgiden engelli olmamaları. Normal vatandaşlarımız hangi haklara sahipse, engelli vatandaşlarımız da o haklara sahiptir. Dağıtılacak olan bilgisayarların hayırlı olmasını diliyorum. Dünyadaki gelişmeleri bu bilgisayarlar sayesinde takip

edebilecekler" dedi.

Konuşmaların ardından il genelinde belirlenen 53 görme engelli vatandaşa bilgisayarları Vali Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından teslim edildi. Görme engelli bir vatandaş da bilgisayarı nasıl kullandığını uygulamalı olarak gösterdi.

Kaynak: İHA