Çiçek, Bdp‘nin Boykot Krizi İçin Devreye Girdi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yarın saat 13.00‘te AK Parti ve BDP‘li yetkililerle bir araya geleceğini bildirdi.

Çiçek, BDP‘nin boykot krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Dün CHP‘li milletvekillerinin yemin etmeleriyle uzun süredir yaşanılan bir sıkıntının belli ölçüde sonlandığını belirten Çiçek, ‘‘Bundan son derece mutlu olduğumu, demokrasimiz adına sevindiğimi ifade etmek istiyorum‘‘ dedi.

Bu durumdan parlamentonun ve demokrasinin kazandığını ifade eden Çiçek, bundan sonra her soruna birlikte konuşularak, çözüm aranacağını kaydetti. Çiçek, ‘‘Çünkü milletin her meselesinin konuşulacağı yer burasıdır. Bunda hepimiz müttefikiz. Vatandaşımız da bizleri buraya gönderirken, ‘Ben sizlere yetki veriyorum, gidin benim meselelerimi, sorunlarımı, dertlerimi orada konuşun ve çözün‘ diye yetki verdi ve bizi buraya gönderdi‘‘ diye konuştu.

BDP‘nin de Meclis‘in bir parçası olduğunu ifade eden Çiçek, ‘‘Türkiye ile ilgili ne düşünceleri, kanaatleri, ne beklentileri varsa, BDP‘nin de ona mensup sayın milletvekillerinin de gelip bu konudaki düşüncelerini, kanaatlerini, çözümlerini dile getirmeleri en doğru olan yoldur. Bunun için de yemin etmeleri gerekiyor. Bunu arzu ediyorum. Daha aday olduğum andan itibaren de hep ifade etmeye çalıştım. Onun için şimdi bir defa daha çağrıda bulunuyorum" şeklinde konuştu.

BDP‘lilerle dün akşam görüştüğünü belirten Çiçek, şunları söyledi:

"Daha evvel de birkaç defa hem milletvekilleri ile hem kendileri ile görüşme fırsatım oldu. Ümit ediyorum bunu da bir tatlı sonuca, Meclis tatile girmeden vardırabiliriz, sonuçlandırabiliriz. Yarın saat 13.00‘de kendilerini davet ettim. Ümit ederim bu davete icabet edecekler. Aynı zamanda AK Parti Grubundan arkadaşlar da bu toplantıya katılabileceklerdir. Onları da davet ettim. Yarın saat 13.00‘de burada bu görüşmeler yapılacak. Ümit ederim bu görüşmeler de CHP ile yapılan görüşmelerde olduğu gibi mutlu

bir sona ermiş olur ve Meclis tatile girmeden de yemin gerçekleşerek, Meclis bu eksikliği de gidermiş olur.‘‘

Meclis‘in önünde artık Anayasa meselesi olduğunu belirten Çiçek, sorunların önemli bir kısmının Anayasadan ve ona dayalı mevzuattan kaynaklandığını ifade etti.

Kaynak: İHA