‘Bir Damla Yaşam Aracı‘ Salihli’De

Hayvan Hakları Federasyonu‘na (HAYTAP) bağlı Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği‘nin (DOHAYKO) Akdeniz Bölge Temsilcisi Semih İğdigül, Manisa’nın Salihli ilçesine gelerek vatandaşları sokak hayvanları konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

“Onlar İçin Bir Damla Yaşam Aracı” ile Türkiye‘yi il il dolaşarak insanların sokak hayvanları konusunda duyarlı olmalarını sağlayan DOHAYKO Akdeniz Bölge Temsilcisi Semih İğdigül, "Bizim amacımız sadece canları kurtarmak. Bu zamana kadar 25 tane ili dolaştım. Türk milleti çok merhametli ve vicdanlı, fakat çok unutkan. Dışarıda bir hayvanın yaşadığını unutuyoruz. Türk milletinin önemli bir duyarlılığı var. Akdeniz‘in bir ucundan Karadeniz‘in bir ucuna biz hayvanlar için dolaşmaya devam ediyoruz” dedi.

Gittiği şehirlerde hayvanların aç ve susuz kalmaması için halkı duyarlı davranmaya çağırdıklarını belirten İğdigül, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur ve Salihli Belediyesi Veteriner Hekimi Birol Avcı’yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay’da Salihli’deki havyaların korunması konusunda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek Salihlilerinde bu çalışmalara katkı sağlamasını istedi. Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur ise Salihli’de hayvan barınağının bulunduğunu şimdi de Gümüş Çayı Projesi kapsamında o yörede modern bir hayvan barınağı yapılacağını belirtti.

Kaynak: İHA