Bdp Alanlara Çıkıyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz, yeni anayasa çalışmalarının hala başlamadığını belirterek, konuya dikkat çekmek amacıyla ‘Demokratik Çözüm İçin Demokratik Anayasa Mitingi‘ düzenleyeceklerini söyledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi‘nde düzenlenen toplantıda ‘Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku‘ adına konuşan Yılmaz, halk tarafından seçilmiş milletvekillerinin hukuk adına yok sayıldığını iddia ederek, bu durumun vicdanlara ve adalet duygusuna karşı yapılmış bir darbe olduğunu öne sürdü.

Blok adaylarının milletvekili olabileceklerinin Yüksek seçim Kurulu (YSK) tarafından önce kabul edildiğini ancak seçim sonrası hukuk dışı gerekçelerle vekilliklerin engellendiğini savunan Yılmaz şunları söyledi: "Yaşanan bu haksızlıklardan dolayı milletvekili arkadaşlarımız yemin törenine gitmemiş, seçilmiş bütün vekiller serbest bırakılıncaya kadar yemin etmeyeceklerini kamuoyu ile paylaşmışlardır. AK Parti ve CHP arasında imzalanan ve içeriği açıklanmayan mutabakatta bloğumuzun dışlanmasını kabul

etmemiz mümkün değildir. Bir an önce sorunun çözümüne yönelik girişimlerin başlaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz."

Diyarbakır‘da ve diğer bölgelerde yaşanan bazı olayların olduğuna işaret eden Yılmaz, "Herkesin katılım sağladığı, eşitlik üzerine kurulu bir anayasamız olsa bunların hiçbiri yaşanmazdı. Yaşanılan haksızlıklara karşı sesimizi Mersin‘den duyuracağız. Bu nedenle 14 Temmuz‘da Metropol Miting Alanı‘nda düzenleyeceğimiz; ‘Demokratik Çözüm İçin Demokratik Anayasa‘ mitingine herkesi davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA