Asü’De Öğretmenlere Yönelik Kurs

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından TÜBİTAK destekli organize edilen Türkçe Öğretmenlerine yönelik, ‘Uygulamalı Düşünmeyi Öğretme Bilim Danışmanlığı’ ve Fen ve Teknoloji Öğretmenlerine yönelik ‘Laboratuvar Uygulamaları’ kursları başladı.

ASÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Kemal Güney, akademisyenler ve kursiyer öğretmenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Uygulamalı Düşünmeyi Öğretme Bilim Danışmanlığı Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kurnaz, toplumsal kalkınmanın bireysel gelişmeye bağlı olduğunu, bunun için de bireyin eğitimine mutlak önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Laboratuvar Uygulamaları 2. Proje Koordinatörü Doç. Dr. Naim Uzun ise, TÜBİTAK tarafından ikincisi kabul edilen projenin amacının Fen Bilgisi ve Teknoloji Öğretmenlerini yeni yaklaşımlar konusunda bilgilendirmek, laboratuvar kullanımını teşvik etmek, araç-gereç kullanım becerilerini geliştirmek, motivasyonu ve özgüveni artırmak olduğunu söyleyerek, projenin uygulama programını detaylı anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz’ın ardından konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, düşünmenin insana has bir ayrıcalık olduğunu ve bu ayrıcalığın kullanılmasının toplumsal, siyasal problemlerin çözümünün anahtarı olduğunu kaydetti. Fen ve Teknoloji Öğretmenlerine yönelik laboratuvar uygulamasının da önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Acar, teorik olarak birçok çalışma yapılabileceğini fakat işlerliğinin pratikteki onayının, gözlem, deney ve laboratuvar ile yapılabileceğini ifade etti.

Projenin ön başvuru aşamasında 807 Türkçe Öğretmeni müracaat etti. Projeye katılanlar 11–16 Temmuz 2011 tarihleri arasında günde 8 saat eğitimle toplam 48 saatlik uygulamalı eğitim alacaklar.

Kaynak: İHA