Tatilcilere Yangın Şoku

Balıkesir‘in Ayvalık ilçesindeki Çamlık Laka mevkiinde orman yangını çıktı. Yangın şoku yaşayan tatilciler, söndürme ekiplerine yardımcı oldu.

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezi yakınında bulunan Çamlık Laka mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ile birlikte Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ve Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan da hemen olay yerine gitti. Sürekli yön değiştiren rüzgara rağmen yaklaşık 1 saat alevlerle mücadele gösteren ekipler, yangını kısa sürede kontrol altına almayı başardı. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen‘in de evi

bulunan mevkide yangını gören onlarca tatilci ve bölge sakini, itfaiye ekiplerine destek verdi. Bazı tatilciler evlerinde buldukları kazma ve küreklerle, bazıları ise su bidonlarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Özellikle yaşlı vatandaşlar ve çocuklar, yangının evlere yaklaşmasından korkarak panik içinde olup bitenleri izledi.

Ayvalık Orman İşletme Şefi Süleyman Demir, kontrol altına alınan ve halen soğutma çalışmaları süren yangın ile ilgili bilgi verdi. Kızılçam cinsi verimli ağaçların bulunduğu SİT alanı bölgesinde 0.5 hektarlık alanın yandığını söyleyen Demir, "Yangın önce yol kenarında başlamış ve daha sonra rüzgarın etkisiyle ormana sıçramış. Yangına ilk olarak işletme şefliğimizin arazözleri ve Ayvalık Belediyesi‘nin itfaiye ekipleri müdahale etti. Daha sonra Edremit, Burhaniye ve Havran ilçelerinden toplam 8 arazöz, 8

itfaiye aracı, 5 Orman Müdürlüğü aracı, 1 iş makinesi, 30 orman işçisi, 6 orman mühendisi, 3 orman muhafaza memuru, polis ve jandarma ile çevreden gelen gönüllü vatandaşlar yangına müdahalede bulundu. Yön değiştiren rüzgarın etkisiyle sıçramaya elverişli olan yangın, ekiplerimizin yoğun çabalarıyla kısa sürede kontrol altına alındı" diye konuştu.

Kaynak: İHA