Tercan Kaymakamı Bilgin’E Ziyaret

Erzincan Pancar Ekiciler Birliği Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Dumlu Tercan Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin‘e nezaket ziyaretinde bulundu.

Gerçekleşen ziyarette Dumlu, Kaymakam Bilgin ile ilçede sürdürülen tarımsal faaliyetlerle ilgili çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu.Ziyarette konuşan Erzincan Pancar Ekiciler Birliği Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Dumlu, Tercan Kaymakamlığının çalışmalarını ve faaliyetlerini takdirle karşıladıklarını söyledi.Hazırlanan faaliyet programı kapsamında ilçede yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili Kaymakam Bilgin‘le fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Dumlu," İlçemiz çiftçilerinin sorunlarını ilgili mercilere birinci ağızdan iletme fırsatı bulduk. Özellikle Tercanlı Şeker Pancarı üreticilerinin üretim ve kantar boşaltma makinesi gibi sorunlarıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Çadırkaya beldesindeki Gözeler kantarımıza pancar boşaltma makinesi temini için Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü ve Erzurum Şeker Fabrikası Müdürlüğü nezdinde müracaatlarımız olmuştur. Yetkili mercilerce talebimiz değerlendirilerek Gözeler kantarımıza bir adet pancar boşaltma makinesi tahsisi yapılmıştır. Tüm çiftçilerimizin sorunlarını çözmek için gayret sarf ediyoruz. Erzincan genelindeki pancar üreticileri olarak artık daha güçlüyüz. Üreticilerimize karşı sorumluluğumuzu biliyoruz. Bu bilinçle görev sürecimizde elimizden geleni yapacağız" dedi.

TERCAN‘IN YARARINA GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Başkan Yardımcısı Dumlu‘nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tercan Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin‘de Erzincan Pancar Ekiciler Kooperatifine çalışmalarında başarılar dileyerek," Kaymakamlık olarak ilçenin tarım ve hayvancılık ta istediği yere gelebilmesi için yapılacak olan çalışmalara her türlü desteği verebiliriz. Tarımın önünü açıcı, insanlara faydalı olucu projeler üretilmesi gerekmektedir. Bu nedenle ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini düşünüyorum. Çiftçilerimizin karşılaştığı sorunların çözümü konusuna da birlikte hareket ederek üstesinden gelebiliriz. İlçemizde kurumlar arası işbirliği ve güzel bir diyalog kurduk. Tercan‘ın yararına güzel çalışmalara imza atıyoruz. Vatandaşın yararına olan her türlü çalışmada ortak hareket etmekten mutluluk duyarım. Asıl olan vatandaşa hizmettir.Kendisine görevinde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA