Çocuk Meclisi Kuruluyor

UNİCEF‘ in "Çocuk Dostu Kentler" projesi, Konak ve Seferihisar Belediyelerinin ortak girişimi ile İzmir‘de yaşama geçiriliyor.

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin uygulama sürecinin yönetim sürecine dönüştürüleceğini anlatan Başkan Tartan, Belediye meclisinde oybirliği ile kabul edilen projenin startının en kısa sürede verileceğini duyurdu. Konak Belediyesi‘nin “Çocuk Dostu” olduğunu ve çocuklara yönelik sunulan hizmetlerin saymakla bitmeyeceğine değinen Başkan Tartan, "Projenin kentimizde de uygulanması için çalışmaların geliştirilmesi, "Çocuk Meclisinin" kurulması ve UNİCEF‘ in "Çocuk Dostu Kent" projesine katılım hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek" dedi.

Projenin dünyada 800 kentte uygulandığını dile getiren Başkan Tartan, "Çocuk dostu bütün kararlar çocukların onayıyla alınacak. Çünkü çocuklar geleceğimiz ve her adımı çocuklarımız için atıyoruz. Seferihisar Belediyesi ile bu anlamda bir işbirliği yapıyoruz. Biz Seferihisar ve Konak Belediyesi ortaklaşa UNİCEF‘le işbirliği içinde “Çocuk Dostu Kent” projesini yaşama geçiriyoruz. Hem Konak hem Seferihisar için işbirliği içinde ve böylelikle karar mekanizmalarımızda önce çocukların onayını alacağız" dedi.

Yaşamsal bazı konularda kentin daha yeşil, daha çağdaş daha yaşanılır olması, eğitim statüsünün düzeyinin yükselmesi kültür ve sanatın daha etkin kılınması anlamındaki bütün çalışmalarda çocuklardan onay alacaklarına değinen Tartan,” Onların onay vermediği hiçbir konuyu meclisimizden geçirmeyeceğiz. Çocuk meclisi kuracağız. İnşallah bizden önce bu sıralarda çocuklarımız da oturarak benzeri kararları alacaklar. Bu da bir gerçekten güzel bir çalışma olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA