CHP'yi savunan gazetecisi karşısında çileden çıktı

Sabah Gazetesi Yazarı Hasan Celal Güzel, konuşmalarına itiraz ederek CHP'yi savunan Gazeteci Barış Yarkadaş karşısında adeta çileden çıktı. Güzel, "Son derece taraflı konuşuyorsunuz" diyerek Yarkadaş'a tepki gösterdi.

CHP'yi savunan gazetecisi karşısında çileden çıktı
TV8 ekranlarında yayınlanan, Gökmen Karadağ'ın sunduğu Haber Aktif programına konuk olan Sabah Gazetesi Yazarı Hasan Celal Güzel ve Gazeteci Barış Yarkadaş arasında hareketli tartışmalar yaşandı. Yarkadaş'ın sürekli CHP'yi savunması Güzel'i çileden çıkardı.

İSA GÖK TARTIŞMASI

İlk olarak İsa Gök'ü savunan Yarkadaş, "Ergenekon davası kapatılsın, herkes serbest bırakılsın dememiş. Bunu Cihan Haber Ajansı yazdı ve Cihan Haber Ajansı bir açıklama yaptı. Özür dilediğini, bant çözümünden kaynaklı bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Yani İsa Gök'ün sözlerinde böyle bir ifadenin olmadığını söyleyerek özür dilemiş" şeklinde konuştu.

"Ama bu istikamette şeyler söylüyor" karşılığını veren Güzel'e Yarkadaş, "Hayır, Cihan Haber Ajansı haberini iptal etti, geri çekti ve özür dilemiş oldu" dedi.

Bunun üzerine, "CHP'nin itirazı üzerine mi geri çekti?" diye soran Karadağ'a Yarkadaş, "CHP'nin Cihan Haber Ajansını uyarması üzerine düzeltildi" yanıtını verdi.

Güzel de, "Ama aynı İsa Gök'ün Sayın Başbakan'ı komploculukla itham ettiğini geri çekmedi. Bunu baştan beri söylüyor, ben kaç defa televizyonda işittim" açıklamasında bulundu.

"İsa Gök tanıdIğım kadarıyla biraz heyecanlı bir milletvekili" diye savunmasına devam eden Yarkadaş, "Belki CHP'de bu konuyu sadece hukuçu genel başkan yardımcılarıyla konuşacak ve böyle bu konunun çözülmesi için tek bir kanaldan gidecekler" diye konuştu.

"CHP bunu bu sefer başarabilecek mi?" diye sorarak arayan giren Karadağ'a Yarkadaş, "Bunu yapmaları lazım, yoksa bir kakofonu ortaya çıkar, ne dedikleri anlaşılmaz" karşılığını verdi.

BAYKAL'I DA SAVUNDU

"Sayın Baykal, 'ben ergenekonun avukatıyım' lafını Sayın Başbakan'ın 'ben bu davanın savcısıyım' lafından sonra söyledi" diyen Yarkadaş, ilk önce konuşanın Baykal olmadığını söyledi.

Bunun üzerine Güzel, "Hayır efendim yanlış hatırlıyorsunuz" diye çıkıştı.

Yarkadaş da, "Hasan bey hafızam çok iyidir, hepimiz o süreci yaşadık" dedi.

"Yanlış hatırlıyorsunuz" diyen Güzel'e Yarkadaş, "Bir saniye ben söyleyeyim. Siz Sayın Başbakan'ın yargıya ilişkin herhangi bir yönlendirmesinin olmadığını söylediniz ama CHP'liler de şunu hatırlatıyor diyorlar ki..." ifadelerini kullanırken, Güzel araya girerek, "Gözünü kırmış, kafasını oynatmış diyorlar" karşılığında bulundu.

Yarkadaş, "Seçimden önce sayın başbakan ATV'ye çıktı, orada şunu söyledi Balbay ve Haberal için, 'milletvekili seçilmeleri dışarı çıkacakları anlamına gelmez' dedi" anımsatmasını yaptı.

Güzel de, "Bu bir kanun hükmü başbakan onu söylemiş. Son derece yanlış taraflı konuşuyorsunuz" karşılığını verdi.